Att somna borta.

Allmänt  /  2  Kommentarer
(null)
Alla gör vi olika.
Det här med barn och sömn kan vara klurigt och alla gör vi olika utifrån det som passar bäst. 
Vi har tidigt valt att vänja Cesar att följa med när vi vill göra saker på kvällarna eller umgås med vänner och familj. Vi har liksom kört samma rutiner som när vi är hemma. Vi packar med pyjamas, nallar, täcke och kudde och tandborste. När det är läggdags så gör vi samma procedur som vid nattning hemma. Ibland blir han vaken lite längre just för att han också ska känna att det blir lite extra lyxigt.
Skillnaden är att vi oftast tar med vagnen så att han får somna i den. 
Så igår när vi var hos grannarna så somnade han i vagnen vid 19.45. Vid 21.45 när vi skulle åka hem sov han som en stock. Vi lyfte han från vagnen till bilen och från bilen och in till sin säng när vi kom hem. Han vaknade inte till någonting under dessa förflyttningar. Jag är så glad och stolt över att Cesar fixar det så bra. Det gör att vi aldrig tänker att vi måste stanna hemma på kvällarna för att han ska sova. Han får liksom hänga med på det vi vill göra. 

God morgon!

Ledig fredag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Fin start. 
I går på min och Cesars lediga dag började jag morgonen med att ta fram systemkameran. Jag ville fånga ögonblicket att fota soluppgången. Det är så fint när solen går upp och det är verkligen lyx att ha utsikt över havet och få se detta ibland.
Vi tog det lugnt på förmiddagen. Vid lunch åkte vi med mamma till stan. Vi gick i affärer och fikade på Charm. Det var en mysig stund. 
Det var soligt och fint hela dagen. Så när vi kom hem gick vi ut. Cesar gungade och lekte i sandlådan. Jag tog fram stolen, varma dynor och en filt och njöt av solen under tiden. 

På kvällen åkte vi till "grannarna" och hade hockeykväll. Vi lyxade till det med plockmat såsom kex, olika ostar, korv, skinka, oliver, pizzabitar, marmelader mm. Det är alltid supergott och särskilt när vi äter och umgås med dom. 

God morgon!


Veckan som gått

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Fettisdagen.
I tisdags bakade jag egna semlor dagen till ära. Bullen blev riktigt god och tillsammans med mandelmassa och grädde blev den riktigt bra.
Receptet var mini semlor. De blev kanske något större. Däremot fick Cesar en mini semla. Han var inte så förtjust i semlor. 

(null)
Kvällspromenad.
Igår kväll tog jag och Cesar med oss ficklampan och gick en liten promenad. Han upptäckte att lampan fastnade på räcket och sa själv att den var magnetisk:)

Idag har förskolan som Cesar går på stängt. Så vi två har en mysig dag hemma.

God morgon!

Strandlek

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Igår var det soligt och fint.
Vi gick ner till stranden nedanför affären. Där mötte vi upp Saga och hennes mamma. Barnen lekte och grävde i sanden, hämtade vatten och hade det så roligt tillsammans. 
Det var en väldigt härlig eftermiddag. Solen sken hela tiden och vi frös inte alls. Vi hade klätt på oss varma kläder. 
Det var otroligt att det gick att gräva i sanden denna tid på året. Lite varmare vatten och badkläder så hade man kunnat tro att det var sommar typ. 

God kväll! 

Guldplaket

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Grattis mamma.
I tisdags fyllde mamma år. Så igår träffades vi hemma hos syrran och grattade henne med paket. Vi köpte hem mat och fikade och hade trevligt. 

I övrigt igår städade vi garaget. Det har varit så stökigt där. Vi åkte till Stefans syster en sväng så att hon fick klippa mig. 
Jag åkte även in på gymmet och tränade en liten stund. 

God morgon!

Inledning på helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Södra berget.
Idag åt vi middag uppe på Södra berget. Vi tog med oss hamburgare som vi grillade över öppen eld. Under tiden som vi väntade på glöd byggde Cesar en koja. Han tyckte det var väldigt roligt och han hämtade grenar och pinnar.
På vägen tillbaka till parkeringen lyste Cesar med ficklampan så vi kunde se vart vi skulle gå:)
Vi tycker det är så mysigt att ta med mat och göra ute. För några år sedan gjorde vi det mycket. Vi lagade kycklingwok, pannkaka m.m. Allt går ju att laga ute bara man har rätt grejer för det. 

Nu är det helg!

God kväll!

Vardagslyx

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Ett mini spa.
Ikväll unnade jag mig ett varmt bad. Jag fixade ett litet mini spa till mig själv. Jag gjorde inpackning i håret och en härlig ansiktsmask. 
Jag smorde in kroppen med body butter efteråt och en extra mjukgörande i ansiktet. 
Så nu känner jag mig väldigt ren och fräsch.

God kväll!


Kvällspromenad

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Ficklampa 
I kväll efter maten gick jag och Cesar en promenad.  Vi tog med ficklampan och det tyckte Cesar var väldigt roligt. Vi kollade i bäcken och lyste med ficklampan på vattenpölarna. 
Den här typen av stunder på vardagen tänker jag försöka få till fler gånger. Oftast är det svårt att hinna med något mer än middag och lite lek och bus innan nattning när det är vardag. Att ta sig ut en stund och gå en liten promenad tar ju inte heller så lång tid. 

God kväll!




Bra inköp

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Roliga kläder. 
Jag tycker Lindex har så bra och roliga barnkläder.  Så till Alla hjärtans dag köpte jag det här till Cesar. Jag tyckte det var lite roligt med bokstäver på. 

(null)
Träningsväska. 
Jag har länge velat ha en ny träningsväska. Den jag har haft har varit så djup. Så några av alla saker har hamnat i botten. Så jag har tittat efter något nytt. Igår fick jag syn på den här på Intersport. Den har flera små fack som jag saknat på den andra. Den kostade 379kr men med en 20% kupong blev det 300. Hittills är jag nöjd med den. 

God kväll!


Alla hjärtans dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
En mysig kväll.
Igår gjorde vi det lite extra mysigt. Vi lagade en 3 - rätters middag med taost skagen till förrätt, oxfilé med jumbo frites och pepparsås till huvudrätt och glass med digestive och kladdkaka till efterrätt. 
Jag fick 21 rosa rosor, så himla fina. Cesar fick också ett paket med polis hunden Chase. 
Vi hade en mysig kväll och jag tycker det är trevligt med alla hjärtans dag. Att få uppvakta varandra lite extra och lyxa till med god mat är mysigt. 

God morgon!

Färger och mönster

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Sortering.
Jag sitter nu och sorterar alla pärlor jag fick hem igår. 
När jag sorterat ut varje pärla för sig hittar jag många fina, därav dessa två. 
Jag har ju ett helt fat full med glaspärlor nu i alla färger och former. Så jag kommer nog hitta fler unika pärlor.

God kväll!

Mera pärlor

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Glaspärlor.
Idag kom pärlorna som jag beställde i måndags. 1 kg glaspärlor. Jag började ikväll att sortera. Det kommer ta tid men det är det värt.

God kväll!

Lyx mitt i veckan

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Frukt. 
Ikväll lyxade jag till det med lite goda frukter. Jag köpte jordgubbar i en liten ask idag. De var ganska goda faktiskt. Det får mig dock att längta till sommaren då mina egna jordgubbar mognar i jordgubbslandet. 
I övrigt hade jag päron, vindruvor och äpple på fatet.

God kväll!

Pärlor

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Skapande.
Förra veckan fick jag för mig att jag skulle börja göra armband. Så jag beställde hem pärlor med bokstäver, en sorts träpärlor och en sats med små glaspärlor. 
Jag köpte en ask på Biltema som fiskare brukar ha. Jag tänkte att det borde vara perfekt att sortera pärlor i. Det var en bra låda som rymde många pärlor. 

(null)
Första.
Nu ikväll gjorde jag klart första armbandet. För mig är det egentligen inte resultatet som är viktigast. Det är att få sitta och sortera och trä på pärlorna på tråden som är hobbyn och avkopplingen för mig.

God kväll!

Tacomiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Gäster.
Igår bjöd vi våra grannar nedanför fotbollsplanen på tacos. De bor nedanför fotbollsplanen och har två barn. Alfred är två år och Albin fyller snart 1.
Vi hade väldigt trevligt och mysigt. Middagen var väldigt uppskattad. Alfred och Cesar lekte med bilarna och allt annat på Cesars rum. 
Tacos är alltid lättsamt att bjuda på tycker jag. Man tar det man tycker om och det är lätt att laga och går ju att förbereda långt innan om man vill. 

Annars igår blev det träning på förmiddagen. Det blev även en tur till Birsta där vi handlade lite saker vi behövde. 

God morgon!


Fredagsmys

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Varma mackor.
Igår lyxade vi till det med varma mackor. Jag tycker det är så gott med svampstuvning på mackorna. Så jag lagade till en på färska champinjoner, grädde, soya och salt och peppar. Den blev väldigt god och som pålägg på mackorna blev det väldigt lyxigt och gott. 

Äntligen är det helg efter en intensiv vecka med jobb och träning. 

God morgon!

Cesars bok

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
2019.
Äntligen kom boken jag har jobbat på under ett år. Jag har tittat och bläddrat i den och jag är nöjd. 
Jag har gjort fotoböcker varje år sedan Cesar föddes. Så detta är fjärde boken. Vi vill att när Cesar är äldre ska kunna läsa och minnas hans första år. Därför lägger jag mycket tid på årsböckerna. 

God kväll!

Minne

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Lykta.
I helgen var vi i mormors lägenhet. Vi träffades där alla så att var och en kunde titta efter något minne efter mormor. 
Jag tyckte den här var fin. Ingen annan ville ha den. Så då kände jag att det skulle vara ett fint minne för mig. 

 Mormor gick bort 25 november 2019. 

God kväll!

Sovande barn och brasa

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Mysigt!
Idag blev det en lång dag för mig. Jag åkte hemifrån 5.40 för att hinna träna innan jobbet. 
När jag skulle parkera utanför gymmet tyckte jag att jag kom lite för nära bilen bredvid. Så jag ville backa och göra om. Då var det för halt så jag fick inget fäste. Det var även så trångt att jag fick gå ut igenom passagerarsidan. 
Jag tänkte att jag får lösa problemet när jag tränat klart. 
När jag kommer ut till bilen är det en annan bil bredvid och tomt på ena sidan. Så att det var trångt hade löst sig. Dock var det fortfarande halt. Så jag kom ingenstans. Det stannade en kille som hjälpte mig att putta på men det gick ändå inte. Jag fick syn på en grön låda med grus som jag la under däcket. Så grus och hjälp att putta på så kom jag loss. 
Jag har jobbat 8-18, först planeringsdag och sedan apt. 
Efter en lång dag var det mysigt att få komma hem och vara med min familj, natta min älskade Cesar och tända en värmande brasa. 

God kväll!


Söndagsgotta

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Söndagsmys.
På helgen är det alltid gott med något extra gott. Vi brukar oftast spara det till söndagar. Så nu ser vi på Farmen och festar på dip med grönsaker. 
I övrigt har dagen varit fylld med främmande två omgångar och en tripp till mormors lägenhet.  Cesar var då med faster Sara. 

Nu laddar vi för en ny vecka.

God kväll!

Lördag

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Snögubbar.
Idag passade vi på att göra snögubbar. Det blev min lilla familj. Jag tycker de blev väldigt söta med sina minimorötter som näsor. 
Cesar tyckte verkligen om dom och det var viktigt att alla tre skulle vara med. 

(null)
Restaurang.
Ikväll har vi varit på Ming Palace med syrran och hennes familj och mamma. De har så god och vällagad kinamat. 
Det var mysigt och trevligt. 
Nu är det Mello på tv.

God kväll!

Tacomys

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Fredagsmiddagen.
Igår inledde vi helgen med en god tacomiddag.  Cesar gillar tacos och de små tacobåtar man kan köpa är en favorit. 
Jag gillar det mesta i tacos. Sallad, gurka tomat och majs har vi alltid med. Ost, creme frieche, ananas och salsa är också något som vi ofta har som tillbehör.
Tacos går att variera så mycket. 

God morgon!