Julmys!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Glögg fick det bli ikväll!
Jag åkte in på affären innan träningen för att köpa glögg, mandel och russin. Jag är verkligen inte superförtjust i glögg men med mycket mandel och russin går det bra. Med det första adventsljuset tänt så blir det extra mycket julstämning.

Go kväll!

1:a advent!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Adventsljusstaken är pyntad!
Jag köpte denna fina ljusstake i svart smide på et ljusparty för ett tag sen. Jag hämtade den igår och är supernöjd med den. Vi kom på att vi kunde använda den som adventssljustake. Så vi åkte ut på Birsta för att köpa ljus och siffror som man sätter på ljusen. Ljusen var ju inte svåra att hitta när vi har ett varhus som säljer mängder av sånt:)
Men däremot siffrorna....vi letade i varenda affär som kan tänkas sälja sånt men det var helt slut överrallt:( Så vi åkte och handlade lite mat och tänkte ge upp detta letande men då kom Stefan på en möbelaffär som säljer sådana saker. Så det fick bli vårat sista försök och där hade dom jättemycket kvar! Jippii va jag blev glad!
Vi åkte hem och jag plockade fram ljusen men de var för stora på den plattan som ljusen ska stå på. Så det var bara att ta dig iväg igen och skaffa smalare. Jag har dekorerat den med mossa och tomte i mitten. Så vi är nöjda med resultatet. Det är kul att göra nåt annorlunda än bara 4 vanliga stearinljus i en ljusstake.
Så nu är delar av lägenheten adventsfin med julgardiner i julstjärna i köksfönstret och elljusstakar i fönsterna i tv-rummet.

Nu ska här göras middag.

God eftermiddag!

Lussekatt och pepparkakegris!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det är mysigt med julbak!
Vi har varit i Forsa idag och bakat pepparkakor och lussekatter. Stefans systerdotter hjälpte mig att baka grisar, krokodiler, gummor, gubbar, hästar och bockar. Hon dekorerade några av dom med kristyr och silverkulor.
Vi bakade även dubbla satser med lussekatter. Det tog en evighet innan den tog slut men nu kan vi fylla frysen med lite gott fika:)


Kristyr med silverkulor blev riktigt härliga pepparkakor och det var kul att prova nåt annat än att bara göra de helt vanliga.

Så vi har haft en mysig lördag då det dessutom har vräkt ner snö så här dagen föra 1:a advent.

Go kväll!

Kallt!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Buurrrrr!
Idag är det till att klä på sig ordentligt i den här kylan! Men jag har hellre så här kallt än plusgrader och slask.
Helgen har varit fullt upp med en massa trevlig saker.
I lördags åkte jag och Helen till en gårdsbutik. Där hade de jättefina saker och det är extra roligt att gå i såna butiker så här före jul för det finns så mycket fint man kan pynta hemmet med då. Jag fick med mig ett svart smideshjärta hem:)
När vi kände oss klara där åkte vi in till Birsta en sväng. Jag köpte ett par svarta leggings och vi åt en god lunch, bakad potatis med supergod skagenröra blev det för mig. Vi gick en runda inne på Ikea också. Det var så mycket folk där och framför allt i kassorna. Tur jag inte hittade nåt jag ville ha för jag hade inte stått i den kön! Tack för trevligt sällskap Helen!
I går var jag först och tränade på förmiddagen, ett indoor walkingpass blev det. På eftermiddagen var jag och lunchade med en god vän. Det blev även en liten runda på stan.
Storstädning av lägenheten hann vi också med igår.
Så sammanfattningsvis har min helg varit helt okej!

Go morgon!




Hemmagjort!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Fredagsmys!
Igår kväll tog vi det bara lugnt och njöt av fredagskänslan.
Vi gjorde egen pizza med egen vitlökssås, mums va det! Jag hade tomatsås, skinka, ost, annanas och champinjoner på min. Alltid när vi köper pizza tar jag champinjoner på för jag tycker det är så gott! Såsen gjorde vi av creme frieche, flingsalt, svartpeppar och mycket vitlök.
Annars i veckan har det inte hänt så mycket. Det blev ett indoor walkingpass i måndags och ett pass i gymmet i torsdags. Det gick riktigt bra faktiskt. Det var längesen jag var i gymmet nu. Det fungerade bra med min fot också som jag stukade för 2 veckor sen. Den är fortfarande blå och gör ont ibland. Så på dagarna använder jag fotledsstöd för att minska risken att trampa fel igen.

Nu är det helg och den kommer fyllas av lite olika saker.

Go morgon!

Vintrig Helg!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Äntligen fick jag tid att fota lite vinterbilder!
Jag passade på att göra det i stugan igår när vi var där och hälsade på. Vi åkte dit på fredag kväll och sov över. Min systerson var också där. Vi gjorde snögrotta och snölykta i den härliga vintersnön som hittills har fallit.
Jag är riktigt nöjd med mina bilder. Jag testar mig fram och lär mig mer och mer för varje gång.
Igår kväll var vi bjuden till Stefans föräldrar på farsdags-middag. Det bjöds på fläskfilè med potatisgratäng och beasås, smarrigt! Lite efterrätt gick också i.

Vi har nyss kommit hem från en mysig dag på Birsta. Det blev lite shopping och vi träffade Stefans mamma och systerdotter där som vi gjorde sällskap med över en lunch.

Nu blir det att slappa resten av dan.

God eftermiddag!

Vinterkryssning!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kryssning till Mariehamn!
Det inledde vi veckan med. Vi gjorde mamma och pappa sällskap och passade på att fira pappas födelsedag samtidigt.
Det var en trevlig resa med god mat och dryck och masa trevligheter.
Det blåste en del på vägen hem men som tur är så är båten inte ute på öppet hav mer än kanske 1-1,5 timme. Sedan är det skärgård.
Vintern gav sig till känna mitt ute på havet. Det föll snöblandat regn och när vi kom i land i Stockholm regnade det och snöade massor. Så vi skyndade oss till bussen. Detta resulterade i en kraftigt stukad högerfot:(! Det går inte med ord beskriva hur ont det gjorde!Att sedan sitta stilla på en buss i 3,5 timme innan första stoppet var inte den bästa medicinen. När vi kom hem hade jag en stor knöl, stor som en tennisboll på yttersidan. Så jag hade ganska ont i onsdags men nu börjar det bli bättre. Den har fortfarande väldigt blå men det kan man ju leva med.
Vintern har även kommit på allvar här hemma. Det föll väldigt mycket snö för att vara den första för vintern. Men det är bara bra tycker jag. Då kanske vi slipper slask och sånt elände.
Så igårkväll fick jag med nästan lite ledsamhet ställa in cykeln för sesongen:( Men det är bara att gilla läget och längta tills att det blir vår igen.

Go morgon!

Allhelgonahelgen!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Detta måste vara en av de finaste kvällarna på en kyrkogård.
Det är så otroligt fint med alla tända ljus och lyktor som lyser på kyrkogårdarna en helg som denna.

Go kväll!


Härlig Höstutflykt!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Utflykt till Bergafjärden blev det idag!
Vi följde med Stefans föräldrar på en promenad i det härliga höstvädret. Vi gick ut efter vattnet och där hittade vi ett väldigt fint ställe där det inte blåste alls och solen låg på. Där åt vi mackor och drack varm choklad och även varmkorv och bulle och festis blev det. Det är alltid så mycket godare att äta ute i naturen. Vi var ute i nästan två timmar i det härliga vädret. Självklart hade jag med mig kameran och fotade några fina bilder. Jag håller på att testa lite nya funktioner och jag lär mig mer och mer hela tiden.

Annars idag har vi hunnit med att storhandla och tvätta och gjort lite andra praktiska saker.

Go kväll!

Fredagsmiddag!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår blev det lyxmiddag.
Vi provade benfri kotlettrad som vi skivade och fyllde med en röra av färskost,creme frieche, dragon och vitlök. Man steker en yta och och hällde på en sås gjord på grädde, vatten, mjöl, buljong och kalvfond. Sedan in i ugnen 15-20 minuter. Till det åt vi potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd, Mums!

VARDAGSLYX!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår unnade vi oss lite lyx så där mitt i veckan!
Vi åt middag på Jops, Fläskfilè Cardinal, Mums! Det är mysigt att göra nåt sånt ibland på en vardag. Veckan känns då extra lyxig:)
Igår vart det ett besök hos tandläkaren. Det var dags igen. Igår blev det både bedövningsalva och spruta men hellre det än känna den obehagliga smärtan. Varför låta det göra ont när det går att få nåt som lindrar?
Vi hann även ner till Svartviks returstation igår med typ 5 fulla Ikea kassar med skräp. Det är alltid skönt att få bort sånt. Vi var även hem till Stefans syster för det var dags för frisering för Stefan.

Nu är det två dagar kvar sen ledigt i fyra:)

Go morgon!