Så vackert!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Kyrkgårdana är så otroligt fina denna Allhelgonahelg!
Vi har varit i Njurunda ikväll och på vägen hem stannade vi till vid Mjösunds kyrkogård. Den är väldigt fin och framför allt minneslunden. Jag har tänkt hela veckan att jag ville göra ett besök där den här helgen just för att allt är så fint med alla lyktor och ljus, framför allt när mörkret har infunnit sig.  Om ni har vägarna förbi där i helgen så rekomenderar jag att gå och titta där.
När vi åkte hem över åkte vi till kyrkogården där min morfar ligger. Där var det också väldigt vackert att gå i alla gångarna och titta och även minneslunden var värt ett besök.

Annars idag har det varit en lugn lördag. Stefan har varit på nåt öppet hus för skotrar och jag tog mig en sväng till Birsta igen:) Jag köpte lite röda ljus och dekorationsand till jul.

Nu laddar vi gps:en för nya äventyr i morgon.

Go kväll!


5 ÅR!

Allmänt  /  1  Kommentarer


Idag fyller min bästa systerson 5 år!
Åren går så himla fort. Jag minns när han var jätteliten och det känns inte alls längesen. Men nu har han blivit storkille. Vi var där ikväll på födelsedagsmiddag. Det var vi, mamma och pappa, min systersons farmor och farfar och kusiner. Barnen var i full gång med att leka och titta på alla presenter han fick.
Av Stefan och mig fick han den här bilbanan som man kan styra med kontroller, det finns en depå där man kan köra in och byta däck. Han hade önskat sig detta.


Han fick många fina presenter:
 


Ac hans farmor och farfar fick han bland annat en skyddsängel. I hjärtat står det: Till världens bästa kille! Kom ihåg att du är speciell! Det finns bara en som du!


Det bjöds på tacos. Det var supergott för det var längesen vi åt det. Det fanns allt som jag kan tänka mig på ett tacosbord, sallad, gurka, tomat, salsasås , ostsås, creme frieche, oliver, rödlök, köttfärs, gucamole och massa annat gott. De hade köpt nya matsalsmöbler till burspråket, det blev kanonfint.
 

Så det var en mycket trevlig kväll. Barnen lekte för fullt och det var inte en lugn stund:) Men det är så det ska vara.

Go kväll!


Helkväll på Birsta!

Allmänt  /  1  Kommentarer


Det blev flera ärenden gjorda i detta enorma köpcentrum ikväll!
Jag hämtade Stefan på jobbet när han slutade. Vi började med att åka och äta. Det blev mat på Ikea. Sedan blev det besök på leksaksaffären.
Vi var ju i helgen och tittade på julsaker som nu har kommit för i år i affärerna. Så idag blev det ganska mycket inköp av diverse julsaker, ljusslinga till granen, julpapper, etiketter, julgranskulor och lite annat. Så nu har vi laddat upp för det mesta. Så nu är det bara att vänta innan det är dags att pynta med allt det fina:)
Vi avslutade med att åka och fylla på matförrådet. Det behövdes verkligen.
Jag gillar verkligen Birsta och det enorma område som har växt väldigt mycket med åren. Det finns verkligen allt där. Men jag måste nog säga att jag gillar Ikea bäst. Där finns det mesta och ljusavdelningen gillar jag mest. Där kan jag gå och titta länge och helst köpa lite ljus och dess tillbehör också:) Köksavdelningen med alla burkar och allt annat man behöver i ett kök är skoj att gå och titta på.

Nu ser jag på bonde söker fru.

Go kväll!


Kanske är det dags?

Allmänt  /  0  Kommentarer


Julen är här...redan...
I veckan när jag var på Birsta så upptäckte jag att Ikea börjat med julsakerna. Dom brukar ju vara tidig varje år med det. Jag tänkte att det kändes väldigt tidigt att köpa sånt nu. Jag och Stefan åkte ut dit idag en sväng. Det lustiga var att innan vi åkte så sa vi att vi kanske ska kolla på lite julsaker? Och så blev det. Vi kollade på lite allt möjligt som har med julen att göra. Ska vi ha plast eller riktig gran? vilken typ av ljusstake ska vi ha? Det var mycket vi pratade om när vi gick där bland julsaks hyllorna.
Så jag åkte dit i år att så här tidigt handla julsaker. I för sig gör det ju inte så mycket för då hinner man köpa det man vill ha innan alla andra gör det med risk att det tar slut.
Vi köpte inget idag men till veckan ska vi göra lite inköp till 2009 års julhelg!

Go kväll!


Skatt jakts natt

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
                           
Sent i går kväll gav vi oss på på skattjakt i mörkret. Vi var inte hemma förrän efter midnatt.
Det hade kommit en ny i Nacksta industriområde, den översta bilden till vänster. Det var en väldigt bra gömma och det krävdes lite klättring för att nå den. Den var utlagd i tidigare i veckan så vi var bland som första att hitta den.
Därefter åkte vi mot Bergsåker där vi vid flera tillfällen har försökt att ta en. Det som har hindrat oss är att det alltid har varit folk i lokalerna intill. Så var det även denna gång. Vi tänkte att om någon skulle se oss så skulle det se lite misstänksamt ut när vi skulle gå där ute på gräset i mörkret. Därför valde vi att ta den en annan gång.
Så vi styrde bilen mot Birsta istället. Vi har tagit flera stycken där ute tidigare och även den här har vi försökt med flera gånger men det har varit folk i närheten. Men nu gick det bra att leta. Men vi fick leta en ganska lång stund innan jag till sist hittade den i ett stort träd.
Vi nöjde oss inte här utan åkte vidare mot Timrå. En som vi tänkte ta låg i ett villa område. Men när vi kom fram och hade 55 meter kvar så tyckte vi inte den var lämplig heller att ta då det lyste i det närmaste huset och vi ville inte att någon skulle se.
Vi åkte till nästa som låg vid en camping. Först snurrade gps kordinaterna ganska mycket men till slut hittade vi rätt.
Sedan bestämde vi oss för att ta nattens sista och det var en inne i stan som vi också har letat många gånger och som vi varit nära hela tiden. Men vi hade ett nytt tips att gå på vilket ledde till att vi äntligen hittade den.
Stefan har nu tagit 177 stycken totalt. Stefan började med det före mig och han har även tagit några när han varit på resa med jobbet och så. Men jag är nöjd med mina 167:)

Kram


Lördag med myskväll

Allmänt  /  0  Kommentarer


Det har varit en ganska lugn lördag för min del.
Jag skjutsade Stefan till jobbet i morse. Därefter åkte jag hem och åt frukost och sedan åkte jag och tränade på gymmet ett tag. Jag har inte varit där på några dagar nu för jag har känt mig lite halv hängig till och från i veckan. Därför ville jag vänta tills jag kände mig helt bra. Jag gick hjälp med lite stretching övningar i veckan. Så idag var det första gången jag provade dom på egen hand. Men det gick bara fint.
Annars idag blev det lite praktiska saker gjorda, gick igenom räkningarna, gjorde ren ugnen och lite sånt där som man måste göra ibland.
Jag hämtade Stefan på jobbet 16.45. Då for vi och handlade till middagen. Vi gjorde fläskfilè, potatisgratäng och gränpepparsås. Det var kanongott till slut....
Nu har vi tänt ljus i hela rummet. Dessa fina ljusstakar som syns på bilden beställde jag på ett ljusparty. De gjorde sig väldigt fint på den vita hyllan och skenet efter dom på väggen gör det hela ännu mer stämningsfullt.
Vi ska snart se på en film vi har hyrt. Vi har hittat ett bra och billigt sätt att hyra film på.

Go kväll!


Fotölj

Allmänt  /  1  Kommentarer


Nu har vi en sittplats till i rummet. Vi har länge funderat på att skaffa en fotölj som passar till soffan. Vi hittade den på Blocket. Den var fräsch och fin och knappt använd. Så igår kväll åkte vi och köpte den av en i Kolvland. Klädseln var rutig och vi ville ha vit. Så vi hade tänkt köpa det. Men när vi kom hem igår efter att ha hämtat den plockade Stefan fram två paket:) Det ena var klädseln och det andra var en fotpall och det blev  en överraskning för det hade vi inte pratat om att ha till. Men det blev kanonbra.
Vi fick styra om lite för att ha den där den skulle passa bäst. Så nu har vi både soffa och fotölj i samma serie.

Ikväll åkte jag ner till sporthallen och simmade 30 längder = 750 meter. De har kvällsim på tisdagar då de släcker ner, tänder ljus och sätter på lugn musik.

I morse var det riktigt halt ute. Men det hindrade inte mig från att cykla till jobbet. Det börjar bli gränsfall nu till att det blir för halt för att cykla, i alla fall på morgonen. Men när jag cyklar hem har det tinat upp och då är det inga problem. Men det är vantar, mössa och lyse som gäller nu och även en sadelvärmare skulle sitta fint.

Nu börjar Andra Avenyn.

Go kväll!


Bakdag!

Allmänt  /  1  Kommentarer

      
                      
I morse blev jag jätte sugen på att baka.
Så när vi kom hem från Birsta tog jag och bakade kladdkaksmuffins. Det var första gången jag gjorde det. Dom blev så där tyckte jag. Jag skulle ha haft dom längre i ugnen för de blev lite väl kladdiga i mitten. Men då vet jag det till nästa gång. Jag gjorde även en jättegod sockerkaka som jag även gjorde igår. Receptet hittade jag på nätet. Den blev verkligen jättegod! Sedan blev det även en hallon-och blåbärspaj. Jag plockade lite blåbär tidigare i höstas som jag länge tänkt göra paj av. Men så var det inte så mycket bär jag plockade. Så jag ville fylla ut det med lite hallon. Så jag blandade ihop det som fyllning. Jag har inte gjort en sån paj tidigare men även den blev ett väldigt lyckat resultat.
Allt detta goda fika bjöd vi Stefans föräldrar på. De kom hit vid 18-tiden till en söndagsmysig lägenhet fylld av massa tända ljus.
Annars idag har vi som sagt varit på Birsta en sväng. Jag bytte en fleecetröja som hade gått sönder. Vi åkte även till Stefans jobb och städade ur bilen. Det behövdes verkligen. Medan jag bakade åkte han och tvättade den. Så nu är den ren och fin både in-och utvändigt.

Helgen har gått fort men vi har gjort mycket, både det som vi tycker är roligt och mycket bra praktiska saker.

Go kväll!


Gnarp

Allmänt  /  0  Kommentarer


Idag begav vi oss iväg på skattjakt ner till Gnarp.
Jag och Stefan och Stefans föräldrar packade lite fika och drog iväg. Vi hade planerat att ta 3 skatter och vi hittade dessutom alla.
Den första låg vid Gnarps hembygdsgård. Det var ett fint ställe med fina små hus.
Den andra skatten låg vid en gammal och trist camping. Den var gömd vid en närliggande bro. När den var hittad åkte vi en längre sträcka tills vi kom till starten av den längsta promenaden idag.
  
Det blev en långpromenad på nästan 4 km totalt. Vi gick genom skogen. Vi passerade en stor och fin sjö. För att komma till skatten fick vi klättra på berg och bland lingon och blåbärsris. Vi såg även lite kantareller efter stigen.
Utsikten var jättefin på vissa ställen.
                   

Skatten låg bland stora stenar där det fanns många bra hål där den kunde tänkas ligga. Men vi hittade den snabbt. Det har ju hänt att vi inte har hittat skatter vi letat efter när vi åkt eller gått långt. Det är inte allt för roligt. Så det var tur att vi fann denna. Runtomkring för det fullt med mossa bland alla träden.
 
Vi sökte sedan upp ett ställe där det var vindstilla där vi fikade. Det var jätte mysigt att dricka varm choklad och äta ostmackor och nybakad sockerkaka efter en små kylig höstpromenad. Även där befann vi oss vid en jätte finutsikt.
                    
Sedan tog vi oss tillbaka mot bilen.
Det var skönt att komma ut ett tag. Jag har aldrig varit ute så mycket på utflykter som när vi börjat med geocaching. Det gör verkligen att man kommer ut och utnyttjar fina och härliga dagar och kvällar för den delen. För vi är ju även ute och letar på kvällar och nätter ibland.
Annars ikväll har det varit lugnt. Vi hyrde oss en film. Vi hyrde en film igår, Johan Falk 1. Idag hyrde vi 2:an.

Nu börjar tröttheten ta över.

Go kväll!


Fullt upp men nu blir det fredagsmys

Allmänt  /  1  Kommentarer


En mörk men härlig promenad i höstvädret.

Då var det fredag igen!
Det har inte hänt så mycket den här veckan. Jag har tränat en kväll men annars har det varit rätt lugnt på kvällarna. Jag var ju ledig i måndags då vi åkte hem från Lofsdalen men jag tycker veckan ändå har gått sakta.  Jag slutade tidigt idag. Eftermiddagen har gått fort men vi har hunnit med mycket.
Jag har haft en lite svullen stortå på vänster fot en längre tid. Både jag och Stefan har misstänkt nageltrång men det har inte blivit bättre. Så idag tog jag mig iväg till vårdcentralen så att en läkare fick titta på det. Det var som vi trott, nageltrång. Så nu blir det att ta bort en bit av nageln. Det kommer en kallelse på posten om några veckor.
Vi åkte sedan och helghandlade. Vi åkte hem och gjorde middag, kycklingsås och pasta.
Sedan blev det kvällspromenad runt Sidsjön. Det har regnat hela eftermiddagen men när vi gick var det uppehåll.
Ikväll blir det att se film som vi har hyrt och tända lite ljus och mina nya ljuslyktor som jag beställt som kom för några dagar sedan.

Go kväll!

 


Lofsdalen!

Allmänt  /  0  Kommentarer

                        
I helgen var vi i ett vintrigt Lofsdalen! 
Vi åkte dit för att fira Stefans mamma som fyllde 60 år. Vi var där allaihopa, Stefans mamma och pappa och hans systers familj.
Vi hade en jätte härlig och mysig helg. Vi lånade en fjällstuga som låg väldigt fint.
Vi åkte vid 16.30 i fredags och det var ca 25 mil dit så när vi kom dit vid 21.30 var det så mörkt. Så när jag vaknade på dagen efter var det kul att se vart vi verkligen hade kommit.
Lördagen bjöd på solsken. Så vi packade matsäck och tog oss till foten av slalombacken där det fanns en stor lekpark där barnen lekte och hade skoj. 
Vi satte oss och fikade vid en fikastuga och det var så härligt vinterväder just då så det var underbart.
                      
Vi passade på att ta några skatter i området när vi ändå var där. Stefans systerdotter ville gärna följa med. Så vi tog oss iväg på skattjakt på lördagen. Här låg skatten gömd. Skatten hade en en burk som var som en gammal filmburks remsa. Man drog ut remsan där man sedan kunde skriva när man varit där. Väldigt fiffigt.
       

På Söndagen var det lite sämre väder. Men vi tog oss ut på en promenad och vi letade även en skatt till. Sedan blev det firande av Stefans mamma resten av dagen. Vi åt god mat som vi hade handlat med oss, gratäng, paj, sallad, rostbiff och potatissallad och massa annat gott. Stefans systerdotter ville vara med och göra tårtan och den vart supergod.
                             
Så det var ett trevligt födelsedagsfirande.

När vi åkte hem igår och skulle till och packa bilen så hade det hunnit komma en del snö under söndagen och natten till igår. Så bilen var ganska täckt av snö.
                           
Vinterdäcken var påsatta innan vi for och det var verkligen vinterväglag i fjällen.
Hela helgen var kanon bra. Det var kul att komma bort ett tag. Vi tog det lugnt igår när vi for hem. Vi stannade till på Dollar Store både i Sveg och i Ljusdal. Det var mitt önskemål på hemresan:) Det fanns mycket skoj att titta på. 
                  
Denna vackra vinterbild får avsluta min helg om Lofsdalen. Både jag och Stefan är helnöjd med helgen.
Barnen och alla andra vuxna var också nöjd. Men jag tror barnen gillade snön allra mest:)

Kram


Vi drar till fjällen...

Allmänt  /  0  Kommentarer

...I helgen!
Så ikväll har vi packat och gjort klart det mesta. Vi har handlat och jag har fixat lite ärenden då jag slutade tidigt idag. Jag var till tandläkaren och tecknade tandvårdsförsäkringen.
Annars i veckan har det inte hänt så mycket. Det har blivit dåligt med träning. Men jag har i alla fall varit på ett spinningpass.
Men nu laddar vi för helgen. Det ska bli härligt att komma iväg en sväng. Det är jag, Stefan, Stefans föräldrar och Stefans syster med familj ska också med. Så det ska bli roligt.

Go kväll!


träning- städ och tvättkväll

Allmänt  /  0  Kommentarer

Andra dagen på veckan är snart till enda. Nu är det bara 3 dagar kvar till fredag.
Då åker vi till fjällen.
Kvällen har rullat på. När jag kom hem från jobbet vid 15.45 gick jag ner och körde igång en tvätt.
Sedan blev det till att göra i ordning middag. Det blev den goda pastalådan vi gjorde för ett tag sen. Den går snabbt och är supergod.
Jag åkte och tränade spinning vid 17.45. Passet börjar 18.30 men biljetterna släpps 30 minuter innan. Så det gäller att vara i tid för att vara säker på att få en biljett.
När jag kom hem från träningen hade Stefan diskat, damsugit, städat och hängt tvätten. Så det var så fint när jag kom hem. Nu slipper vi göra det i morgon.
Nu blir det lite kvällsfika till Andra avenyn som börjar 21.00.

Go kväll!


Ett år har gått!

Allmänt  /  0  Kommentarer


5 Oktober 2008 sålde jag min bil.
Jag köpte den på en bilfirma här stan i november 2005. När jag köpte den hade den bara gått 4000 mil, årsmodell -00.
Men i fjol så kände jag att jag inte behövde ha kvar den för jag skulle flytta in till stan och var inte beroende av bilen på samma sätt som när jag bodde i Kvissleby. Då jobbade jag i stan och då blev det rätt mycket åkande varje dag.
Jag la ut den till försäljning och det gick rätt snabbt att få den såld. Det var många som visade intresse för den. Jag hade servat den väl och skött om den bra och det är alltid ett stort plus när man ska sälja.
Från det att jag sålde den till att jag flyttade in till stan så blev det ett glapp på ca 3 månader. Men det löste sig bra ändå tack vare dom i min omgivning.
Att jag sålde bilen är bland det bästa jag har gjort.

Go kväll!


Laddad för mörker och kyla

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
                            
Nu är min cykel och jag utrustad för att cykla ett tag till innan vintern kommer.
Nu kommer det snart bli mörkare på morgonen och kvällen och då är det viktigt att jag syns. Så därför åkte vi till clas ohlson idag och köpte bra lysen. Vi gick även en liten runda på stan där jag köpte nya fingervantar. Så nu kommer det bli varmt och skönt om fingrarna. Jag kommer också ha på mig bra med reflexer.
Men jag är inte en sån som cyklar när det blir vinter. Så då kommer jag lämna in cykeln på service så den är i bra skick när våren kommer.
Annars har det varit en lugn dag. Det är kanelbullens dag idag. Så när vi varit på stan åkte vi till konditoriet och köpte lite gott fika. Bullarna var kanon goda. Det är skillnad på bullar man köper på affären och på kondis.
Ikväll blev det en tur till Njurunda. Stefan la ut sin skoter till försäljning igår. De ringde en förut som ville komma ikväll och titta på den. Det blev affär.

Go kväll!

 


Kvälls skatter

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Ikväll gav vi oss ut på skattjakt i ösregnet.
Vi tog på oss varma kläder och tog med oss var sin ficklampa och så åkte vi ut mot Timrå. Det hade kommit två ganska nya skatter där som vi ville prova att ta. De hade en låg svårighetsgrad också så de var lätta att hitta.
Bilden visar hur små skatterna var. Denna storlekstyp kallas för Nano. De är så otroligt pyttesmå så det går nästan inte att få ut pappersremsan som man ska skriva. Det som är bra med den här typen av storlek är att de är magnetiska. Den ena hittade vi under en gul postlåda och den andra under ett fönsterbläck vid ett skyltfönster.
När vi var klara for vi in mot stan igen. Vi åkte till en skatt som vi varit och letat förut men som vi inte har hittat. Detta ställe kan vi bara åka till på kvällstid för på dagtid är det mycket folk runtomkring. Men vi hittade inte den nu heller. Vi var inte så sugen på att leta så länge heller för det var så blött i gräset efter allt regnande. Så då for vi hem.

Annars idag har vi gjort lite av varje. Jag var till Birsta en sväng på förmiddagen. Jag köpte lite olika saker, hud lotion, ipren och ansiktskräm, sånt som är bra att ha hemma. Det blev även en sväng in på Ikea. Vi behövde nya grytlappar. Så det fick bli ett par röd-randiga.
på eftermiddagen åkte vi förbi Stefans syster en sväng och sedan ner mot Njurunda. Stefan ville se hockeyn på tv.
Till middag idag blev det tacogratäng, Mums!

Go natt!


Fredagsmiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Igår var vi bjudna på middag hos mamma och pappa.
Vi åt potatisgratäng, fläskfilè, sås och sallad. Det var kanongott. Det tyckte även min systerson som de var barnvakt åt. Han åt massor. Sedan myste han i soffan framför Lilla melodifestivalen. Det tyckte han var bra. Han hejade på nummer 3 och det gjorde jag också men tyvärr var det inte han som vann.
Mamma har gjort fint i hallen med kvistar och belysning i en glas urna. Det var väldigt fint. Även i fönstret i ena rummet var det höstfint med belysning men det lyckades jag inte få någon bra bild på.
Så vi hade en trevlig kväll.
Vi tackar så mycket för den goda maten!
Klockan är nu 05:50. Nog för att jag är morgon pigg men även för mig känns denna tid lite väl tidig att vara uppe på en lördagmorgon. Men jag kommer nog snart bli lite trött och lägger jag nog igen ögonen en stund.

Go morgon!


Är det verkligen dags?

Allmänt  /  0  Kommentarer

                        
Den här veckan slog höstkylan till på allvar.
Så det har varit ganska kallt att cykla till jobbet på morgonen. Jag tycker det är så kul att cykla och det är ett smidigt sätt att ta sig fram på. Men frågan är hur långt in på hösten det går att cykla till jobbet om kylan ska fortsätta så här:(
Jag skulle ju kunna tänka mig att cykla fram till att snön dimper ner. Men då behövs den utrustas med lite lysen så jag syns i mörkret. För om inte allt för lång tid är det dags att ställa om klockorna och då blir det mörkare tidigare på morgonen och även på eftermiddagen. Dessutom om jag ska cykla fram till vintern...ja då är det mössa och vantar på som gäller.
Ja ja...nog om detta. Jag får nog se från dag till dag hur väder och kyla ser ut. Det får nog avgöra om det blir cykel eller promenad till jobbet.

Go kväll!