TÖVÄDER

Publicerat: 2011-02-28 Kl: 07:14:34 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Vågar man hoppas?
Snart kanske snön börjar tina bort ordenligt? Ja hoppas åtminstone det för jag är ganska less på vinter och snö nu. Jag har börjat längta till att kunna ta ut cykeln. Men det kommer nog tyvärr att dröja ett tag till det.

God morgon!

30 ÅRS FEST!!

Publicerat: 2011-02-27 Kl: 14:16:06 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Igår firades Mange som fyllde 30!
Det var ett vädligt rolig och trevlig fest. Det var mycket folk, god mat och härlig stämning. Lekarna var också väldigt roliga. Man blev indelade i olika lag där varje lagmedlem blev tilldelad en fråga. Jag fick frågan: Vem får plats mest i munnen? Man skulle få in 22 stycken (eller fler)marschmallows i munnen utan att svälja. Det var verkligen inte lätt men fantastiskt roligt att se de andra utföra tävlingen. Den som vann fick in 31 stycken!!:)
Stefan fick frågan: Vem kan hantera verktyg bäst? De fick välja två verktyg var och det som fanns var stekspade, ringnyckel, smörkniv, nötknäckare, hålslev, konservöppnare, träslev och en till som jag inte minns. Stefan valde nötknäckare och ringnyckel. Därefter fick de veta uppgiften, skala en rå potatis och den får längst skal vann. Den som valde stekspaden i plast vann.
Så vi hade jätteskoj och trevligt hela kvällen!!
Idag är vi ganska trötta men jag har varit ut på Birsta en sväng med Stefans mamma, syster och systerdotter. Det blev lite shopping.


Bra läsning

Publicerat: 2011-02-26 Kl: 09:20:15 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Amelia tycker jag är den bästa veckotidningen.
Varje gång den ligger i brevlådan så blir jag glad. Den innehåller bra repotage och intressant läsning som gör att man längtar till varje nummer. Så Amelia och en kopp te samma kväll den dimper ner i brevlådan...det är livet det:)

Idag väntas en massa trevliga och roliga saker som händer.

God morgon!

VÄRME

Publicerat: 2011-02-24 Kl: 20:34:05 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Idag har vi fått våran Danfoss ECL Confort 110 istallerad.
Det är en väderkompencerad reglering av tilloppstemperatur för värmesystemet i huset. Den ökar och minskar värmen till vattnet i elementena beroende på utetemperatur vilket vi tidigare fick göra manuellt.

Go kväll!

KLIPPA

Publicerat: 2011-02-24 Kl: 06:46:01 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Det var dags!
Både jag och Stefan klippte oss igår. Jag behövde ta topparna ett par millimeter för det har varit väldigt tovigt den senaste tiden. Håret mår inte så bra av jag nästan måste slita i det för att få ut tovorna. Så nu känns det mycket bättre och fräschare i topparna blev det också. Vi tackar så mycket för hjälpen:)!

God morgon!

Onsdagsfrukost

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 07:03:09 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Dagens frukost fick bli te med smak av tropical fruit och två skivor formfranska med ost, Mums!!

Han tyckte nog lite synd om mig ändå

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 22:14:29 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Innan jag stukade foten i söndags blev jag lovad en klänning som jag lagt undan. Men eftersom jag inte kunde ta mig till butiken så la jag undan den till igår. Den är jättesöt och snygg tycker jag.
Han måste ha tyckt extra mycket synd om mig för jag fick en tröja till. Vi gick in på Peak performance-butiken. Jag provade den här blåa, fina huvtröjan och den fick följa med hem:)

Go kväll!!

KÖKSMÖBLER

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 07:19:55 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Nya, fina möbler!
Förra fredagen var vi och hämtade köksbord och stolar som vi hade beställt. Vi ville ha plats för 6 stolar. Så bordet är 95 cm brett och 180 cm långt. Allt är i ek.
Vi ville ha dukar som går tvärs över bordet. Så det blev 3 svarta löpare.
Det passar superbra i vårat stora, fina kök som också är i ek.

God morgon!

SÖNDAGSFIKA

Publicerat: 2011-02-21 Kl: 06:45:44 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Bra avslutning på dagen!
Igår kväll kom mamma och pappa hit och fikade med oss. Vi bjöd på glass med chokladsås, rån och kaffe. Jag drack mitt goda vaniljte. De hade med sig fyra stycken pajdegar som mamma hade gjort, Tack så mycket! Det är så bra att kunna plocka fram när paj står med på våran meny.

God morgon!

HALKAT

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 18:35:07 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Aj, Aj, Aj!!
Idag blev det en tur till Birsta city och det var tänkt att vi även skulle gå en sväng på stan för att titta på en tröja, men jag kom inte ens in genom entrèn.
Jag trampade snett utanför entrèn och halkade och gjorde illa min högra fot. Det gjorde fruktansvärt ont:( Så det var bara att ta sig till primärvårdsjouren där läkaren bedömde att den behövde röntgas. Så nästa anhalt blev  akutröntgen. Eftersom jag hade så ont och inte kunde stödja på foten fick jag åka rullstol. När jag kom in till röntgenavdelningens vänthall ställde Stefan mig i ett hörn. Jag fick titta rätt in i väggen men efter en stund tyckte han synd om mig och skulle vända runt mig. Då körde han rullstolen så att foten åkte rätt in i väggen. Han har verkligen inte körkort för rullstol!!
Det krävdes två svängar in på röntgen innan de kunde konstatera att inget var brutet.
Så tröjan jag åkte till stan för att köpa får vänta tills i morgon.


SOM NYTT

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 11:30:54 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Stefan har målat om sitt vardagsrumsbord som blev som nytt!!
Det var tidigare träfärgat. Det är målat en gång med en grundfärg och en gång med en tålig färg. Benen var tidigare silverfärgade och är nu spraymålade två gånger. Men det passade inte riktigt in i vardagsrummet. Så han målade det vitt och det vart supersnyggt:) Det passar kanonbra nu!!
Det blev som ett helt nytt bord!

LJUS OCH TULPANER

Publicerat: 2011-02-19 Kl: 19:51:32 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Så fina presenter!
Detta fick vi av Peter, Petra och Dante idag när de var hit och hälsade på. Det är rosa stenar i botten. Ljuset fick lysa upp vårat middagsbord idag:) Tack så mycket säger vi:)!!
Annars idag har vi tagit bort snön som kommit under veckan. Det var jag som körde snöslungan helt själv idag och jag har fått mycket beröm så antagligen kör jag den bra:)
Vi har fortsatt att greja på här hemma. Nu har vi tagit tag i rummet som vi har lagt in allt som vi inte vet vart vi ska ha. Men nu börjar det också forma sig och bli fint.

Nu börjar snart Melodifestivalen.

God kväll!

GODA SMAKER

Publicerat: 2011-02-19 Kl: 09:11:24 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Mums!
Igår köpte jag 6 stycken olika sorters te så jag kunde fylla den vita, fina telådan jag nämnde om här om dagen. Jag är lite förvånad över mig själv att jag plötsligt har börjat tycka om te. Visst har jag druckit te förut men inte alls så ofta.
Två av de sorter jag köpte var vanilla och mint. Jag smakde mint igår kväll och den var supergod. Idag blir det att testa vanilla. Det blir en underbart härlig doft av te.
Igår kväll var vi och firade mamma som fyllde 59 år. I present av oss fick hon presentkort på Ikea och skraplotter som hon gillar. Det bjöds på fläskfilè med svamstuvning som är så gott!! Pappa kan konsten att göra den så bra! Till det var det potatisgratäng och sallad.
Min systerson är så underbar:) Han tycker om när jag busar med han och hittar på skojiga saker. När han var liten lekte vi Karlsson på taket. Då lyfte jag upp honom, höll han under magen och han sträckte ut armar och ben och så flög vi som Karlsson på taket:) Igår låg han på golvet och jag la mig bredvid och började härma honom, det tyckte han var sssååååååå roligt:)!

Idag blir det snöskottning för det har inte blivit något av det i veckan. Det har i för sig varit så lätt snö så det har inte varit några problem att ta sig in på uppfarten. Men det ser om inte annat mycket trevligare ut när det är skottat.

God morgon.

ALLA HJÄRTANS DAG

Publicerat: 2011-02-14 Kl: 21:22:01 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Fina telådan!
Jag fick den av Stefan i alla hjärtans dag present:)
Jag har aldrig varit en som druckit särskilt mycket te. Men nu den senaste tiden har jag druckit en del och tycker det är ganska gott. Det finns ju så mycket sorter att välja på. Denna låda har 6 fack där man kan lägga sina tepåsar. Så nu kan jag köpa på mig flera goda sorter.

God kväll!

INFLYTTNINGSBLOMMA

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 22:19:18 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Fick den av Helen som kom på besök idag!
Tack så mycket!! Den är verkligen jättefin!! Vi bjöd på hembakat fikabröd. Den senaste tiden har det varit jättekul att baka. Så igår blev det en sockerkaka och en plåt med chokladrutor. Det blev supergott och jag får säga det själv:)
Annars idag har vi hunnit med mycket. Vi har haft städdag. Vi köpte en mopp igår till vårat parkettgolv som man inte ska svabba allt för ofta. Så den invigdes idag och fungerade bra. Så nu är både över och undervåning städad.
Vi har också hunnit med ett 1-årskalas idag! Det är alltid lika mysigt med barnkalas.

God kväll!

FÖNSTER

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 08:26:53 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Pressband...
...Vilken superbra uppfinning till en som mig som inte alls är någon hejare på att sy. Igår follade vi nämligen 3 längder som var några centimeter för långa. Då blev pressbandet användbart. Vi har satt upp vita långa gardiner i köket och tv-rummet. Vi dekorerade även fönstret med en ny fin blomma. Så det blev väldigt fint.
Det blev även snöskottning igår och en sväng på Birsta. Där inhandlades lite olika saker till vårat vackra hem.
Nu fortsätter denna söndag med städning och trevligt främmande och annat trevligt ikväll men det bloggar jag om innan läggdags.

God morgon!

Lördag morgon!

Publicerat: 2011-02-12 Kl: 07:46:50 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Detta var vad jag vaknade upp till idag!
Det var svårt att få till den exakta inställningen på kameran för att visa det rätta skenet från soluppgången. Men vackert var det i alla fall.
Idag är det mycket som står på schemat.

God morgon!

En bra uppfinning!!

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 08:05:19 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Detta är ett av de bästa maskinerna som en husägare kan ha!!
Det vräkte ner snö igår och i natt och det blåste storm! Så igår kväll när vi kom hem så tog vi fram snöslungan och skottade våran 40 meter långa uppfart. Det gick hur smidigt som helst!
Men i morse var det som ogjort så det var bara till att stiga upp 5.30 i morse och skotta igen. Så snöslungan är bland det bästa vi har köpt!
Ovädret ställde till problem i trafiken igår. Det tog oss nästan 1 timme att ta oss från Birsta och hem. Det var en olycka som ställde till det.
Det blev några roliga inköp på Birsta igår...mer om detta i helgen.

God morgon!

Underbart!!

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 19:50:21 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer


Detta är nog bland det bästa hittills i vårat hus!!
Stefan är mer van med att ha diskmaskin än vad jag är. Jag eller min familj har aldrig haft det och därför blir man van att diska allt för hand. Men när vi var och tittade på huset så fanns det diskmaskin. Jag tänkte inte så mycket kring det då.
Men när vi flyttade in och började använda våran nya, fina diskmaskin så är jag så nöjd med att ha den!!! Det är så skönt att slippa diska och framför allt sparar man tid. Det är så härligt att inte ens behöva tänka att man måste diska efter varje måltid.

God kväll!!

Ny design!!

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 21:58:01 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer

Alltid roligt med lite nytt!!
Jag har länge velat ändra utseende på min blogg. Jag har känt att den jag hade var så trist och tråkig. Så det var dags för en förändrig och jag är riktigt nöjd med mina nya blogg. Framför allt gillar jag headern med alla fina bilder. Hela bloggen fick mera liv.
Så jag är supernöjd!

Present!!!

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 15:51:31 | I kategori: Allmänt | 1kommentarer


Mamma och pappa var hit idag och hälsade på.
De var nyfiken på hur fint vi har fått det i vårat fina hus. Vi fick en jättebra bok där det finns mycket tips om snickeri och annat pyssel i trädgården. Vi fick även den här fina blomman. Vi tackar så mycket!! De gjorde sig väldigt fin i fönstret.
Jag vet att det inte blivit så mycket bloggande på sista tiden. Det har varit fullt upp med att komma i ordning här hemma och nu börjar vi få riktigt fint. Det är så skönt att ha så mycket yta att röra sig på och köket är så stort och härligt.
Idag har jag hunnit med mycket. Jag började morgonen med att göra ren glasluckan till kaminen. Därefter bakade jag snoddas vilket uppskattades stort av både stefan och hans föräldrar och mina. Jag har även hunnit göra en sockerkaka som vi bjöd till fika.
Jag har även för första gången gått med våran snöslunga för att få bort snön som kom igår. Det är lite teknik med det men det går säkert bättre nästa gång.

Nu ska vi bära in ved.

Kram
RSS 2.0