FIKA I MÖRKRET

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ikväll blev det en liten utflykt!
När jag kom hem från jobbet ikväll packade vi ihop en liten fikapåse och åkte iväg.
Vi åkte upp till Södra berget där vi känner till många grillplatser. 
Vi tog med oss varm choklad och bullar och fikade vid brasan som vi tänt.
Det var riktigt mysigt.
 
God kväll!

EN KONDITORS BEKÄNNELSER!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Det här känns så kul!
Jag har fått mina tårtor som jag gjort den senaste tiden, publicerat på en bakblogg.
Jag har haft kontakt med hon som har den för att få tips och råd när jag bakat tårtor. 
Igår fick jag frågan av henne om jag ville ha mina tårtor publicerade på hennes blogg. Hon har en kategori som heter läsarbilder där hon lägger upp bilder från läsare av hennes blogg som vill dela med sig av bakverk, tips och råd. 
Hennes blogg heter: http://enkonditorsbekännelser.se
och länken till tårtorna är: http://enkonditorsbekännelser.se/lasarbilder-3/
 
Så roligt är detta!
 
God kväll!
 

STAKETET STEG FÖR STEG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Här kommer bilder på vårt projekt steg för steg!
Dessa kryptallar har haft funktionen som ett insyn- och väderskydd. Vi har varit nöjd med häcken men i våras kände vi att de började bli så stora och yviga och de var svåra att hålla snygga.
Så i maj bestämde vi oss för att ta bort dom. 
 
Det gick smidigt att såga bort alla stora grenar och mycket ris blev det som skulle köras till tippen.
När grenar var borta vart så det så tomt men så luftigt och öppet.
Första steget med att börja bygga var att få till en mur runt grunden som ramar in hela parkeringen. Det krävdes mycket funderingar om hur vi ville ha det och hur alla slipers skulle passa ihop.
 
Nästa steg och egentligen det slitsammaste jobbet som jag inte har någon bild på var att få bort alla rötter. Vi hade en plan att hyra in en grävare för att få bort allt. Men det drog ut på tiden och Stefan gav  sig in på att få bort dom själv och det lyckades vi bra med.
 
 
 
Nästa steg var att gräva ur och sätta ner plintar. Det var också ett tidskrävande jobb för att få alla plintar att sitta exakt rakt och vara på rätt ställe och bli riktigt raka. 
En lastbil körde hem det grus vi behövde för att få till en så stabil och bra markgrund som möjligt. 
Vi hyrde in en vibratorpadda för att platta till allt grus. 
 
Ett stort lass vanligt grus till grusgången och parkeringen kördes hem. Vi passade på att fylla på hela grusgången när vi ändå behövde ha till den nya delen. Det behövs fyllas på ungefär vartannat år. Det blir tillplattat när man kör upp och ner och det åker ut mot kanterna. 
Så vi skottade grus i flera dagar kändes det som. 
Men när allt var utkrattat kändes det så fint. Att stå och se ut över den långa, härliga grusgången som vi har med då nykrattat grus var en härlig känsla!
 
Vi bestämde oss tidigt för att vi skulle måla alla plankor själv och vi hade en idè hur vi ville ha själva staketet. När vi ritat upp och insåg hur mycket det bliev att måla så kändes det lite mycket jobb, men vi visste också att det skulle bli så bra så det var bara att köra.
200 löpmeter plankor blev det som skulle först skulle grundmålas, sedan målas två gånger. Vi gjorde iordning i garaget så att vi kunde stå där och måla och lägga alla plankor på tork.
Många kvällar blev det med målning och både pappa och Stefans pappa var här och hjäpte oss att måla.
Därefter skulle allt börja skruvas upp och då fick vi väldigt bra hjälp en dag. 
 
 
 
 
 

Så här blev resultatet av vårt mycket fina staket!
 
 
Så här ser det ut med belysning. Planen att ha belysning har hela tiden funnits för det skulle göra det hela så mycket finare. 
 
Detta projekt har tagit väldigt lång tid och alla moment har varit tidskrävande. Det är Stefan som jobbat mest med det och jag är så stolt över honom och all tid han har lagt på att få det här klart. 
 
Vi är så nöjda med slutresultatet!
 
Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt oss på ett eller annat sätt under arbetets gång med bygget, utlåning av grejer, grävning och målning och att bygga upp staketet. Tack säger vi!
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BARCELONA!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
i söndags kom jag hem från Barcelona!
Jag har varit där med jobbet och gjort studiebesök på skolor och förskolor och fått hört hur de jobbar där och så.
Vi hann även i lördags gå runt och kolla i stan. Vi fick en rundvandring i den gamla delen av stan, besökte en vacker katedral och andra historiska platser.
Vi shoppade och gick ner mot en galleria i hamnen där vi satte oss vi vattnet och njöt av solen en stund. 
Det har varit soligt och varmt alla dagar. Det var härligt då det just nu här hemma är mest regn och gråtrist. 
 
Det har varit en härlig och bra resa där jag lärt mig mycket!
 
God morgon!
 

HELGEN!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Helgen har gått väldigt fort!
V kom till oss igår kväll och ville sova över. Han ville inte vara i slalombacken och röja utan ville hellre vara hos oss:) Så det fick han förstås vara:)
Vi spelade tv-spel igår kväll och såg på tv och myste, åt tacos och hade skoj.
I dag åkte vi till Birsta en snabb sväng. Vi behövde köpa mer skruv till staketet ute och jag behövde några tröjor till resan. 
När vi kom hem hjälpte V till att skruva plankor och det var han riktigt duktig på. 
Mamma och pappa kom vid 13-tiden. Vi grillade korv, surrade och fikade. 
 
På eftermiddagen har jag cyklat en tur i regnet. Det regnade inte när jag cyklade iväg men när jag kommit halvvägs så började det regna riktigt mycket. Så jag var välidgt blöt när jag kom hem. 
 
Jag har packat för fullt ikväll så jag är nästan klar. Det som är kvar är saker som jag inte kan packa förrän i morgon.
 
Igår bakade jag ju tårtan på förmiddagen till kalaset på eftermiddagen. När vi kom hem så blev det en kort cykeltur.
 
Vi vill passa på att tacka för all hjälp vi fått i helgen. Igår var pappa här och hjälpte till med staketet och idag har Stefans pappa varit här och hjälpt oss med en grej på vinden. 
All hjälp vi får med olika saker betyder så mycket! Tack!
 
God kväll!
 

HÖSTTÅRTA!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 
En hösttårta har jag bakat idag!
Stefans mamma fyller år idag, Grattis!
En tårta till kalaset var beställd. Jag har under veckan funderat vilken typ av tårta jag ville baka. Eftersom det är höst och det är väldigt mycket fina färger på alla löven ute nu så var det ett tema som jag ville rikta in mig på.
Jag ringde och beställde marsipan på mitt favoritställe och hämtade ut den igår. Jag beställde röd, grön, brun, vit och orange. 
 
Jag började med att göra alla figurer. Jag har aldrig tidigare gjort flugsvampar av marsipan så det var jag väldigt sugen på att prova. Jag lyckades bra med alla svamparna, jag kom snabbt in i tekniken hur jag skulle forma alla delarna för att få det bästa resultatet och de blev så bra!
Jag gjorde löven med en utstickare och de blev också bra. Jag hade en tanke hur jag skulle dekorera med löven på tårtan. När jag väl började lägga dom så tyckte jag det var bättre att lägga de runt tårtan som på bilden och det blev jag riktigt nöjd med. Det liksom ramade in hela tårtan. 
Jag gjorde även en rönnbärskvist. 
 
Tårtan bestod av 4 lager. Jag varvade med lemoncurd grädde och dumlefluff. Längst upp på tårtan är den spacklad med smörkräm. Jag brukar ha grädde längst upp men har lärt mig att grädden gör att marsipanen "svettas" och blir fuktig och smälter. Därför provade jag med smörkräm den här gången och det blev stor skillnad på marsipanfigurerna. De blev inte alls fuktiga och behöll formen mycket bättre.
Uppepå smörkrämen är det kokos som jag har färgat grön med hushållsfärg. Det var mycket enkelt. Jag la kokos i en påse, hällde i några droppar hushållsfärg och skakade påsen. Det kommer jag göra fler gånger när jag bakar cupcakes eller tårtor. 
 
Det gick bra att spritsa grädden runt tårtan. Det är en teknik att spritsa så att det ska bli riktigt snyggt och nu börjar jag lära mig och få till det riktigt bra.
 
Jag fick mycket bra betyg och beröm för både smak och utseende av tårtan på kalaset. 
Tack för det!
 
God kväll!
 
 
 
 

MYSFREDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är det helg!
Den inledde vi igår med att köpa hem mat med våra bästa grannar! Vi hade det så mysigt här hemma med fredagsmat, popccorn, dumle, massor av tända ljus och Idol, en riktigt härligt fredagsmys och en bra start på helgen! 
 
Helgen kommer bestå av allt möjligt men mycket bra saker. Jag ska börja dagen med att börja titta på kläder som jag vill ha med mig på tisdag när jag ger mig ut på resande fot.
 
God morgon!
 
 

VARM BIL

Allmänt  /  1  Kommentarer

Vilken bra bil vi har!
Den är extra bra nu på hösten och vintern för då ställer vi diesel värmaren så att bilen är barn när vi åker på morgonen.

God kväll!

SÖNDAGEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
I söndags var det en mysdag!
På förmiddagen träffade jag Ullrica på Birsta där vi kollade runt efter en var sin väska. Jag var ute efter en ny nu när jag snart ska ge mig ut och resa några dagar.
Jag hittade en som jag blev nöjd med. 
Vi fikade även på Waynes coffe. Vi delade på en muffins och jag drack varm choklad till, mums!
 
Det blev lite målning av plankor till staketet på eftermiddagen, en cykeltur och några maskiner tvätt. 
På kvällen var vi på Mingpalace och åt med Stefans familj. Det var riktigt gott. Deras efterrätt med friterad banan och glass är riktigt god!
 
Nu är en ny vecka igång. Igår tog jag cykeln på bilen till jobbet och cyklade hem. Det börjar bli riktigt höstkallt vissa dagar nu, igår var en sådan dag. 
Vi lagade torsk med äggsås till middag igår. Det blev riktigt gott. Jag har inte gjort det så många gånger men jag blev riktigt nöjd med såsen.
 
Regnet öser ner utanför fönstret.
 
God morgon!
 

KANELBULLENS DAG!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
Kan ni gissa vad jag gjorde på kanelbullens dag?
En bakälskare som jag måste ju självklart baka bullar då det finns en dag som den härligt goda bulle ska firas.
Jag satte första degen 6.30 i morse. De som känner mig vet att jag är morgonpigg så för mig var det dags att börja baka så fort jag vaknat:)
 
Första degen blev med klassiska fyllningen, smör, socker och kanel och mycket fyllning ska det va.
Den andra degen vile jag prova två olika fyllningar som jag inte tidigare gjort. Den ena halvan blev med vaniljsocker och den andra med sirap.
Men jag stötte på problem. En så rutinerad baktjej som jag är kollar alltid att alla ingredienser finns hemma INNAN  jag börjar baka. Det finns inget värre när jag står det med degen eller smeten eller vad det nu kan vara och så fattas det det något!
Jag tog fram allt till vaniljbullarna, öppnade locket till vaniljsockret och insåg att det nästan var slut!! Så typiskt! varför kollade jag inte det innan jag började baka eller i fredags innan jag handlade det andra jag behövde??
Jag använde det som fanns, blandade det med smör och socker och bredde på degen som jag kavlat ut. För att sätta lite mer smak på bullen strödde jag över kardemumma och det blev bra.
 
Den andra delen av den degen valde jag att fylla med sirap och kanel. Jag läste på några bloggar innan och det ska vara riktigt gott. 
Jag kavlade ut degen, bredde på smöret och blandade sirap och kanel som för övrigt också tog slut då. Det räckte precis till den sista fyllningen.
Det var så himla roligt att breda ut fyllningen över degen. 
Men det var desto mindre roligt att rulla ihop den. Fyllningen följde liksom med så allt hamnade på slutet av rullen. 
Jag skar upp den i bitar och det kändes mest bara kladdigt, men jag tänkte att det får bli som det blir och jag måste ju prova nåt nytt nån gång. 
Jag skjutsade in dom i ugnen och såg hur fuktiga och rinniga bullarna blev, det kändes inte kul.
Jag tog ut dom när de fått varit lite extra tid i ugnen för att de var ganska stora. 
Jag lät de svalna ordentligt innan jag var tvungen att provsmaka och de smakade riktigt gott faktiskt och när de fått svalna och fått vila lite så såg de också rätt okej ut. 
Så jag gjorde iordning några lådor med nygräddade bullar och frös in.
 
Jag vill också dela med mig av några bulltips!
Alltid när jag bakar bullar så tar jag fram smöret lång tid innan så att det ska hinna bli riktigt mjukt för att bre på degen. 
Den här gången vispade jag det med elvispen för att få det riktigt mjukt och det kan jag verkligen rekomendera. Det gick så lätt att bre ut och degen gick inte sönder som den annars lätt kan göra när smöret är för hårt.
Jag har också de senaste gångerna med bullbak fryst in bullarna i lådor istället för i påsar som jag alltid annars har gjort. Lådor tycker jag är bättre. Då går det lätt att ta fram bara den/de bullar som jag vill. Annars har det lätt blivit hela påsen och det blir alltid någon bulle över då. 
 
Detta var mitt inlägg om gårdagens bullbak och några tips!
 
God morgon!
 
 
 
 

FREDAGSKÄNSLAN!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu är det helg!
Det är nåt alldeles speciellt med fredagar.
Känslan av ett veckoslut är extra skön på nåt vis.
Den här fredagen kommer vi ha fredagsmys med våra mysiga grannar.

God kväll!

HÅRVÅRD

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har jag hittat rätt nu?
Jag har svårt att hitta rätt schampo och balsam för mitt hår. Jag tycker jag har provat det mesta men inte hittat något som funkar till 100 procent. 
Jag gick in på Kicks för där har jag fått bra hjälp förut och det fick jag även denna gång, väldigt bra hjälp dessutom. Det blev schampo, balsam och torrschampo. 
Så i morgon ska det invigas. 
 
God kväll!