Sommarfint!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Detta fat pryder nu altanbordet!
Jag ville ha något nytt att ställa på altanbordet och till den nya duken vi köpte dit. Jag letade inspiration på nätet och funderade på hur jag ville ha det. Hjärtarna har jag gjutit och målat själv. De blev riktigt bra. Fatet har jag köpt på Ikea och ljuskopparna hade jag sedan tidigare. Innan jag la dit hjärtan och ljuskoppar hällde jag dit gröna stenar. Jag är glad och nöjd över reslultatet och det fyller ut och gör altanbordet väldigt sommarfint.
 
Annars den här veckan har det inte hänt så mycket. Igår kväll efter jobbet kom en kompis hit och fikade. Jag bjöd på kladdkaksmuffins med grädde och jordgubbar, mums! Vi satt och surrade länge och hade så trevligt.
 
Jag önskar er alla en fortsatt trevlig fredag!
 
God eftermiddag!

Glad gopojke!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mosters gladfis:)!
Ikväll var vi till syrran och firade P som fyller år i morgon. Av oss i present fick han ett trädgårdsyatzy. Vi åkte och köpte mat som vi käkade tillsammans och sedan bjöds det på god tårta.
7 åringen i familjen var hos farmor och farfar med hans kusiner. De skulle sova över där. Det var lite tomt utan honom när vi var där men den yngste familjemedlemmen var hemma och glad och nöjd hela tiden:) Den här bilden tog jag när han skulle nattas och få pyjamas och borsta tänderna. Att borsta tänderna tyckte han var mindre roligt:( Men det gick över snabbt och blev glad igen och då tog jag den här bilden:)
 
Jag har världens goste syskonbarn!

SÖNDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Grillat!
Idag åt vi egna hamburgare till middag. Det är första gången vi grillar dom, annars brukar vi steka. Det blev riktigt gott och saftiga blev dom ocskå.
Annars idag har vi varit på Birsta hela dagen. Vi började med att äta frukost på Ikea. Deras frukost är riktigt bra. De har mycket att välja på och mätt blir man.
Jag köpte en kofta på Birsta city. Jag har länge velat haft en men har inte letat särskilt aktivt förrän idag. Jag ska prova den riktigt här hemma i morgon men jag tror den blir toppenbra. Även en ny eltandborste var jag tvungen att införskaffa då min förra plötsligt bara tyckte att den skulle sluta att fungera:(
Vi köpte en trimmer också. Vi har inte haft en egen utan har lånat av nära och kära. Men nu slog vi till och skaffade oss en egen och den har provkörts och den verkar vara bra enligt Stefan:)
Vi åkte även och hälsade på Stefans morbror. Vi surrade och fikade.
På vägen hem stannade vi till och handlade på Ica Maxi. Vi behövde fylla på matförrådet.
Ja köpte även en ett fat...bild på det får ni se framöver:)
 
Då var denna midsommahelg över som har varit kanon!
 
God kväll!

MIDSOMMARDAGEN!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Den här bilden tog jag på midsommarftonskvällen, fin va?
Igår fick vi väldigt myckt gjort här hemma. Vi var hemma hela dagen och grejade. Vi började med att rensa stuprören som var full med kvistar och annat. Stefan klättrade på stegen och spolade rent med vattenslangen.
Stefan klippte gräset och jag rensade i stenrabatten vid väggen vid uppfarten. Jag brukar göra det en gång om året och det blir sådan skillnad. Stenarna kommr fram mycket bättre. Förra året hittade jag en stor groda under en av stenarna. Det var ingen trevlig överraskning! Men jag tog bort den och tänkte inte mer på det. Igår när jag höll på kände jag plötsligt något mjukt. Jag gick och hämtade Stefan och han lyfte på stenen. Där låg en padda!! Det var heller ingen trevlig syn! Stefan fraktade bort den och jag fortsatte att rensa klart. Som tur var hittade jag inga fler överraskningar.
 
En cykeltur uppför Södra Berget hann jag också med. På kvällen åkte vi till Bergafjärden och gick en promenad där.
 
Ja det var våran lördag det. Det är alltid skönt att få mycket gjort.
 
God morgon!

MIDSOMMARAFTONS KVÄLL!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
Fantastisk kväll på Klipporna!
Igår kväll åkte vi ut till Klampenborg. Vi tog med oss ost-och kex korgen och dukade upp på klipporna där. Kvällsolen låg på så fint där vi satt och den lyste så där lagom starkt att det gick att titta emot den.
I korgen hade vi smörgåsrån, digestivekex, ölkorv, ost, små ostkuber som jag älskar och annat smått och gott.
Vi var där en lång stund och njöt det fina stället.
Det var en så mysig och härlig midsommarkväll!
 
God eftermiddag!
 

MIDSOMMARAFTON!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 
Melllanfjärden!
Dit åkte vi igår för att fira midsommar. Vi har varit där en gång förut och då tyckte vi det var bra där. Så därför packade vi picknick korgen och åkte dit. Vi var där vi 12-tiden. Vi gick runt och tittade på den fina miljön, vattnet och båtarna som låg i hamnen där. Det är så fint och vädret var strålande vilket gjorde det hela ännu trevligare.
Vi letade upp en plats vid midsommarstången som skulle resas kl 14, gick och hämtade vår picknick i bilen och tog plats. Vi njöt av solen och den härliga midsommarstämningen som var. När de hade dansats klart packade vi ihop, gick en promenad i området, köpte glass och hade det så mysigt. Efter det kände vi oss nöjda och åkte hemöver.
Vi hade en välidgt mysig och trevlig dag!
 
God morgon!
 
 

Hamnen!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kvällsutflykt!
Vi åkte på en liten kvällstur ikväll. Vi tog med oss lite fika och åkte till båthamnen. Det är riktigt fint där. Det låg många båtar där och skvalpade i vattnet. Jag tog med kameran och fotade några bilder.

Annars idag har det varit först träning i morse och sedan jobb. Ikväll har vi tvättat bilen och det behövdes verkligen.
Nu är det en dag kvar på denna arbetsvecka. Sedan är det midsommar.

God kväll!

FÖDELSEDAGSFIRANDE!

Allmänt  /  1  Kommentarer







Tack så mycket!
Idag bjöd jag hem våra familjer på födelsedagsfirande. Jag fick många bra presenter. Av Stefans systers familj fick jag pajform, bakdukar, slickepott, muffinsformar och andra bra små bakverktyg (översta bilden).
Av Stefans mamma och pappa fick jag betonghjärtat som är skålformad. Jag fick även en blomma av dom och ett kuvert.
Av min systers familj fick jag två söta lyktor som man sätter en stång i under lyktan så kan man trycka ner den i en kruka eller liknande. Av dom fick jag även en högtalare till Iphone.
Av mamma och pappa fick jag presentkort på Rummet och en fin bukett med sommarblommor.
Vi bjöd på lite plockmat, grillad kyckling, rostbiff, potatissallad, sås, sallad, baugette och brieost. Till efterrätt hade jag bakat chokladrutor, chokladbollar, sockerkaka och små kladdkakecubcakes.


Tack allihopa för ett trevligt födelsedagsfirande och tack för alla fina presenter!

God kväll!


KRUKAN!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så fint blev det!
Nu har jag lagt vita betonghjärtan runt Dahlian. Hjärtarna har jag gjutit själv och målat dem två gånger. De blev riktigt gulliga och pasar perfekt i krukan.
Igår gjorde vi lite av varje. Stefan åkte med pappa upp till till stugan på förmiddagen för att hjälpa till med att frakta upp en veklyv som de har köpt. Jag höll mig hemma och fixade lite.
När Stefan kom hem åkte vi och kollade på hans systerdotter när hon spelade fotbolls match. Hon var riktigt duktig.
Sedan blev det en tur till Birsta för att handla.
Gräset blev också klippt igår och städning inne var behövligt.

Jag har trevliga saker att se fram emot idag.

God morgon!

Oj vad den växer!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Den här busken som vi har vid entrén klippte vi jäms med marken i höstas. Nu har den kommit upp igen och växer så det knakar. Jättefin och stor har den blivit redan!


Sommarlov!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Skolavslutning!
Idag gick min äldsta, underbara, duktiga systerson ut 1:an. Jag är en så stolt moster till denna underbara kille! Han är så duktig! Han är värd ett långt och härligt sommarlov!

God kväll!

Dalia

Allmänt  /  0  Kommentarer



Så fin blomma!
I onsdags när jag var på Birsta med en kompis köpte jag blomma ut till krukan vi har vid entrèn. Denna gång blev det en Dalia. Det är en blomma som är lättskött och behöver vattnas ibland. Det är perfekt skötsel för mig som inte har allt för stort intresse för blommor men vill gärna ha det nu på sommaren så att det ser fint och trevligt ut runt bron och altanen. Jag gillar verkligen färgen på blomman. Dahlian finns i alla möjliga färger men där jag var och handlade denna var det denna färg som fanns och den passar väldigt bra till krukan.

Nu laddas det för fotboll ikväll för Stefan och jag kommer säkert titta lite också.

God kväll!

BLOMMOR!

Allmänt  /  0  Kommentarer

De växer för fullt!
Pensèerna jag köpte för några veckor trivs på altanen och i blomlådorna och krukorna på bron. De som är i korgen utanför dörren har redan blivit höga och fina.
Då var det fredag igen. Det känns som att det är måndag och fredag. Veckorna går fort och det är inte länge kvar till semestern.
Annars den här veckan har kvällarna varit fullbokade, i måndags tränade jag, på tisdag åt vi födelsedagsmiddag, i onsdags var jag först på Birsta och sedan krattade vi ut ett lass grus här hemma och igårkväll var jag på jobbet. Jag tycker om att ha mycket att göra.

Nu är snart helgen här och den kommer fyllas på olika sysslor.

God morgon!

MIN FÖDELSEDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer



Jag har haft en jättebra födelsedag!
Jag jobbade 6.30-14. Jag åkte hem och gjorde mig i ordning. Jag hade fått veta av Stefan att vi skulle ut och äta på stan. Så jag åkte och hämtade Stefan på jobbet, åkte hem så han också fick göra sig klar. Sedan åkte vi:)
När vi kom fram sa han att vi skulle äta på Stekhuset. Där har dom så bra mat och det var riktigt gott! När vi njutit av den goda middagen sa Stefan att vi skulle gå till ett cafè och äta efterrätt. Jag åt en god äppelpaj med vaniljsås. Stefan åt kladdkaka.
Vi gick sedan mot bilen. När vi kom fram frågade han mig om jag ville gå på casinot:) Det ville jag:) Det gick tyvärr inte så bra med att vinna men det gjordet inte så mycket. Jag har haft ett underbart födelsedagsfirande och det är det viktigaste:)

Tack för presenter och ett härligt födelsedagsfirande!

God kväll!

LYCKADES!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Kladdkakemuffins.
Det är något som jag bara har bakat någon enstaka gång och då har jag inte lyckats. Idag gjorde jag ett nytt försök efter att ha hittat ett recept som jag verkligen blev sugen att prova. Det som jag tyckte var spännande var att det var sirap och matolja i smeten. Det har jag aldrig bakat med tidigare. Jag kan säga att resultatet blev fantastikt bra:) Så goda blev dom.

Annars idag har jag målat betongfigurer som jag gjutit för längesedan. De är nu vita och ska få pryda altanbordet.
En motionsrunda har också hunnits med. Jag tog cykeln i bilen och cyklade från Sidsjön, uppför Södra berget och sedan genom skogen hemåt. Så det blev en riktigt lång cykeltur men framför allt en utmaning då det var första gången i år som jag cyklade från foten av berget. Men det gick bra även om jag fick kämpa hårt för att komma upp. Men det är en härlig känsla när jag är uppe!

Ikväll åkte vi till Stefans föräldrar och kollade till deras utemöbler som de köpt. Jag tog med mig några muffinsar som vi mumsade på.

God kväll på er alla!

Grillning med goda vänner!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så fina blommor!
Igår hade vi främmande av trevliga vänner och de hade med sig blommor, Tack så mycket!
Vi grillade och hade så trevligt. Vi grillade kycklingfilè och till det hade vi potatissallad, bearnaisesås, sallad, brieost, ädelost och vitllöksbröd. Till efterrätt dukade vi fram glass, olika såser och strössel. Det var mycket uppskattat, framför allt hos barnen:) Även lite fotboll spelades på gräsmattan.
Lite senare på kvällen åkte vi in till stan och kollade på crusing. Det var ganska kallt så vi var inte där så länge men ändå kul att se alla fina bilar.
Vi tackar alla för en mycket trevlig lördagkväll med trevligt sällskap och god mat.

Annars igår klippte jag gräset. Det tar sin lilla tid att klippa för det är ganska stor yta. Men det blev bra. Jag plockade även lite maskrosor på uppfarten och rensade ogräs runt björnbärsbusken.
Stefan städade och plockade inne, fyllde på pellets och gjorde rent grillgallret. Så mycket fick vi gjort igår.

Trevlig söndag!

SOMMAR

Allmänt  /  0  Kommentarer



Nu är sommaren här.
Solen har varit framme i veckan, det har varit ganska varmt och skolor har sommarlov. Då är det sommar tycker jag.
Dessa somriga bilder tog jag här om kvällen på våran gård. Det är en buske som jag fotat, brudspirea. Det är verkligen en somrig buske.
Annars i veckan har det varit jobb och lite träning som stått på schemat. I torsdags efter jobbet åkte jag till soptippen med en mycket skäp. Vi städade garaget kvällen innan och där fanns mycket som behövdes slängas. Det är alltid lika skönt att få bort sånt.
Idag lördag har vi lite av varje som ska göras. Gräset växer för fullt så jag kommer gå med gräsklipparen ett tag. Eftersom tomten är stor tar det en ganska långstund att klippa allt. Men efteråt blir det så fint.


Ha en trevlig lördag alla!

6 JUNI!

Allmänt  /  0  Kommentarer
http://gfx.svd-cdn.se/multimedia/dynamic/00328/06_ballong_6_328417c.jpg
Sveriges nationaldag har vi firat idag.
Firandet av denna dag har blivit större för varje år i stan. Så vi åkte in och tittade på olika aktiviteter och firande av olika slag. Det var mycket att titta på och bra ordnat tycker vi:)
Det var synd att vädret var lite kallt och blåsigt. När vi kom hem fikade vi gofika och tände en brasa.

Vi började denna dag med att bära in ved från vedboden till garaget. Så nu är vedförrådet i garaget fullt och det är skönt att ha det gjort.
Innan middagen idag tog jag bilen upp till södra berget med cykeln i bagaget, cyklade nerför backen och sedan upp och cyklade sedan genom skogen hem. Så det fick bli dagens motionsrunda.

Det känns konstigt med en röd dag så här mitt i veckan. Det är alltid skönt att vara ledig men jag har varit väldigt dagvild en dag som denna.

God kväll!

TVÄTT!

Allmänt  /  0  Kommentarer

En stor tvätthög!
Så kan här kan det gå när man inte tar upp tvätten från tvättstugan;) I helgen har vi tvättat väldigt många maskiner med tvätt. Så det var väldigt mycket att vika igårkväll, högarna bara växte och växte. Min hög var inte så liten den heller.

Nu vill jag har sol och värme. Allt blir så mycket roligare och lättare då.

God morgon!

SÖNDAG!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Bilden är från igår:) Tårta bjöds det på när vi firade 1-åringen.

Idag har vi hunnit med mycket. Vi har rensat våra garderober, slängt kläder och även givit bort en säck med kläder till UFF. Då kommer det i alla fall till användning.
På eftermiddagen var vi till Birsta och gjorde några små ärenden. Vi slängde kartonger på återvinningen, köpte motorolja till bilen och några galgar på Ikea fick följa med hem. VI handlade även lite på Ica Maxi innan vi åkte hem.
Många maskiner tvätt har vi också hunnit med. Har den tredje igång nu och blir nog en till ikväll.

Nu är det snart dags för final i mästarnas mästare.

God kväll!

POPULÄRA!

Allmänt  /  0  Kommentarer



Cakepops!
Jag bakade dessa till min systersons 1-års kalas igår. De var mycket poplära hos barnen:) De åt som bara den av dom:) Då känns det extra roligt.
Det är roligta pysslande med dom. Först gör man bollarna och den här gången använde jag mig av oreo kex som jag mixade tillsammans med philadelfiaost. Det går också att använda ballerina kladdkaka. Sedan smälte jag choklad att doppa pinnarna i som fungerar som fixering så bollarna sitter fast bättre. Jag doppade sedan hela bollen i smält choklad, pyntade dom med strössel och små hjärtan och knöt fast "grattis" snören på pinnarna. Jag är själv väldigt nöjd med resultatet:)
Stefan kom även på hur vi skulle kunna frakta dom. Han borrade hål i locket på en glasslåda som vi stack ner pinnarna i, tog en glasslåda som lock och drog över plastfolie. Det fungerade kanonbra.

Ha en fortsatt trevlig söndag.




1 ÅR!

Allmänt  /  0  Kommentarer





Idag har vi firat min älskade,yngsta systerson!
Han fyllde 1 år i torsdags. Så idag blev det kalas. Av oss i present fick han en badpool med tak som skyddar honom från den varma sommarsolen. Han fick även ett lektält som han var nyfiken på:) Han inspekterade det först en stund innan han kröp igenom:)
Tårta smakade han förstås:)
Innan kusinerna åkte hem blev det fotografering av alla kusiner. Storebror håller stolt i sin 1-åriga lillebror:)
Det bjöds på gott fika och de cakepops jag hade gjort var väldigt uppskattade av barnen.
Det var ett trevligt kalas och stort grattis till dig, mosters gulliga 1-åring:)!

God kväll!




ÖVERRASKNING!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag fick jag present av Stefan:)
Jag sa i veckan att jag tänkte köpa dessa ögonskuggor framöver. Men nu fick jag de i present i stället:). Jag är så nöjd! Tack så mycket!
Det är skönt med fredag efter en lång vecka. I morgon ska vi göra lite av varje:).

God kväll!