BROBYGGET!

Publicerat: 2013-06-30 Kl: 07:53:04 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Det pågår ett brobygge över Sundsvalls fjärden och igår sattes första brospannet på plats på den norra sidan. Det var många som ville titta på det och det ville vi också. Självklart tog jag med kameran.
 
Den här bilden tog jag i går morse vid 9-tiden. Då hade dom inte börjat lyfta på den ännu. Till höger nederst på bilden ligger brodelen fortfarande på pråmen.
 
Vid kl 15 såg det ut så här. Då hade den lyfts en bit upp. Den flyttas väldigt sakta så man märkte inte av när man sto där att delen rörde på sig.
 
Kl 20.30 såg det ut så här! Då var delen nästan på plats. Det tog ca 7,5 timme att hissa på den till rätt höjd.
 
Det var ganska mäktigt att stå så nära bron som vi gjorde. Den blir verkligen gigantisk. Kranen som användes för att lyfta brodelen var också väldigt stor och mäktig. Den kunde tydligen lyfta typ 1500 ton.
Brodelarna kommer med pråm från Polen.
Så detta bro och E4-bygge är mäktigt att följa.
 
Annars igår var vi till stugan och hjälpte till att måla gäststugan. Det blev fint. Det ska målas en gång till så blir det extra fint.
Vi for sedan till stan en liten sväng och sedan till Ica Maxi och handlade.
På kvällen åkte jag till en kompis och lämnade tillbaka en bok jag lånat och vi surrade lite strunt.
 
Idag verkar det bli en solig dag!
 
God morgon!
 
 
 
 
 

DET VÄXER!

Publicerat: 2013-06-29 Kl: 07:23:32 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Dom börjar bli stora nu:)
Det växer bra nu i jordgubbslandet. De börjar bli stora och gröna och det kanske inte dröjer länge innan dom blir röda och goda:)
 
Den här veckan som har varit har vi varit lite krassliga, jag har inte haft nån röst men nu börjar den komma tillbaka. Det har gjort att jag inte har tränat något den här veckan. Så jag får köra extra hårt till veckan istället.
 
Det börjar närma sig semester:)!
 
God morgon!
 

KALAS!

Publicerat: 2013-06-27 Kl: 22:05:37 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

 
Ikväll blev det kalas.
Dessa fina pojkarnas pappa fyller år idag. Så det bjöds på gott födelsedagsfika och jag fick träffa mina älskade syskonbarn:)
I present fick han en pall som också är en verktygslåda. Den blev han nöjd med.
Den lille i familjen sparkade jag fotboll med och jag han ville jag skulle spela hela tiden:) Jag fick inte sätta mig med storebror och spela nintendo för jag skulle ju spela boll:)
Ja dom är go dom där go pojkarna:)!
 
God kväll!
 

EN FAVORIT!

Publicerat: 2013-06-27 Kl: 07:13:07 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Den här glassen kommer att bli en favorit för mig i sommar:) Gräddglass med lakritspuck. Den finns i halvliters förpackning. Supergod är den:)!

God morgon!

KLART!

Publicerat: 2013-06-25 Kl: 21:28:53 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

http://rlv.zcache.com/funny_nurse_with_syringe_shot_posters-r4524cb8cf0354279b2a5900b37f1a85e_wad_8byvr_512.jpg
Sista sprutan är tagen!
När vi skulle åka till Egypten valde vi att vaccinera oss mot Hepatit A och B. Vi tog första sprutan i december, nästa en månad senare och tredje skulle tas 6 månader efter den första. Så den tog jag idag. Så nu är jag skyddad i ca 25-30 år, perfekt.
 
God kväll!
 

STOCKHOMSHELG!

Publicerat: 2013-06-24 Kl: 21:40:29 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

 
 
Helgen i huvudstaden har varit kanonbra:)
Vi böjade med att gå på Skansen på fredagen. Vi kollade på djuren och gick runt och titade på att folk som var och där och som åt picknick i gräset.
 
 
Men allra först när vi kom dit titade vi på det traditionella midsommarfirandet som de brukar ha där. Det var riktigt mysigt och trevligt att se stången resas och med allt de hade ordnat med runtomkring med dansare, folk som reste stången och musiker.
Vi var på Skansen ganska länge. Vi åkte sedan till hotellet och gjorde oss i ordning för att ta oss in till stan och äta. Vi fick plats på en mysig restaurang i gamla stan på en uteservering där.
 
På lördagen åkte vi först en båttur runt Djurgården och sedan åt vi picknick i gräset på Djurgården. Där var vi några timmar och bara slappade.
Vi åkte till hotellet och gjorde oss klara för middag och en kväll på Gröna Lund. Det var en trevlig kväll med lite spelande på olika hjul, kollade på folk och njöt av kvällen. Jag vann andra pris på ett av hjulen:)
 
Igår innan vi åkte hem gick vi på stan och kollade runt lite i affärer och tog oss till ett köpcentrum i Bromma.
 
Vid 14.30 började vi rulla hemöver.
 
Vi hade en mycket bra helg. Jag kan gärna tänka mig att åka till Skansen igen och fira midsommar där. Det var riktigt bra.
 
Nu börjar snart nedräkning till semestern.
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 

GLAD MIDSOMMAR!

Publicerat: 2013-06-22 Kl: 07:17:01 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Vi är i Stockholm och över helgen.
Igår var vi på midsommarfirande på Skansen. Det var jättebra med resning av midsommarstång och sedan gick vi runt och kollade på djuren och allt folk som njöt av dagen.

God morgon!

BRÖDERNA LEJONHJÄRTA!

Publicerat: 2013-06-21 Kl: 05:57:16 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

V
En mycket bra teater var det!
Vi var och såg den på Norra Berget igår med ett par kompisar. Det är kvatersteatern som sätter upp olika sommarspel varje år. Jag är själv varit med och spelat och vet hur roligt det är att vara med.
Den här föreställningen var som alla andra riktigt bra.
Alla som var med var så himla duktiga!
 
Glad midsommar!
 
 

EN BRA PRESENT!

Publicerat: 2013-06-20 Kl: 23:19:39 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Detta var en toppenpresent:)!
Jag fick den här mattan av Stefan när jag fyllde år. Jag hade önskat mig en sån som jag kan använda nu på sommaren när jag vill träna ute. Jag flyttar ut den träning jag gör inne på gymmet.
Jag har invigt mattan och den fungerar kanonbra!
 
 
Stefan är duktig på att klura ut lösningar på allt möjligt. När jag ska sätta fast mattan på ckeln så vill jag att det ska gå smidigt och lätt och att det är något som är hållbart.
Enklare än så här kan det inte bli. På den översta bilden är det en krok jag fäster på andra sidan av pakethållaren och på den nedre bilden är det ett band jag trär under pakethållaren så den håller sig på plats.
Det fungerar kanonbra!!
Jag fick även två kuvert, ett av dom ska jag öppna i morgon:)
 
Det har inte blivit så mycket bloggande den här veckan. Det har varit fullt upp på kvällarna med promenad med en kompis i måndags, personalfest i tisdags, besökte mamma och pappa i stugan igår och ikväll har vi sett på teater.

Det blir nog inte så mycket bloggande under helgen heller. Varför får ni läsa om på söndag eller måndag.
 
God kväll!
 
 
 

GALTSTRÖM!

Publicerat: 2013-06-17 Kl: 22:20:26 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Igår åt vi middag på Galtström och deras mysiga och fina restaurang. Maten där är så god, särskilt deras berömda pasta med oxfilé och annat gott som är i.

Det händer mycket kul på kvällarna den här veckan och jag ser fram emot helgen!

God kväll!

FINT PAKET!

Publicerat: 2013-06-16 Kl: 19:35:19 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

I det här paketet låg en av brickorna.
Det var så fint inslaget så jag ville nästan inte öppna:) Färgerna passade så bra ihop.
Jag tycker verkligen om alla mina presenter!! Tack igen till alla!!

ROCKY ROAD!

Publicerat: 2013-06-16 Kl: 19:30:00 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

 
 
Naturligtvis blev det cupcakes till kalaset igår:)
Jag provade att göra rocky road cupcakes. Jag har gjort det som julgodis tidigare.
De var riktigt roliga att göra. Det var spännande att prova att kombinera nötter, dumle och mashmallows i muffins. Jag tyckte dom blev riktigt fina och goda förstås:)
 
God kväll!
 
 
 

PRESENTERNA!

Publicerat: 2013-06-16 Kl: 11:04:54 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Jag fick många fina presenter igår!
Dom här fina ljusen och kortet med dess innehåll fick jag av Stefans föräldrar. Kortet var lite speciellt, bakverk i tredimenssionel bild:)
 
Dom här fina keramikformarna fick jag av Stefans morbror. Vi har länge tänkt oss att köpa små formar att göra potatisgratäng i. Det kommer dessa bli perfekt för och även att hålla såser eller liknande varmt.
 
 
Utstickare, kakburkar och förkläde är precis sånt som jag behöver och som jag önskat mig. Det passar mig perfekt i mitt bakintresse:) Förklädet var så fint med tårtor och cupcakes som motiv på det:) Det fick jag av Stefans systers familj. Tack så mycket!
 
Den här fina receptboken hade min äldsta systerson valt och tyckt att jag skulle ha:) Där kan jag samla mina bakrecept:)
 
Dom här superfina brickorna fick jag av mamma och pappa. Jag hade sett ut dom i en bra butik så det var extakt dom här jag ville ha:) Jag fick även ett kuvert av dom och en fin blomma:)
 
 
Den här bakningssettet är jag supernöjd med Det är fint med gammeldags stil och jag gillar verkligen färgerna.
Detta fick jag av syster med familj:)
 
Jag sammanfattar med att jag är supernöjd med alla presenter och fick det jag ville ha och behövde. Så det kan inte bli bättre!!
 
God förmiddag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SÖTA SKYLTAR

Publicerat: 2013-06-15 Kl: 22:53:47 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

FInt blev det:)
Jag gjorde söta små skyltar till mina bakverk som jag bjöd på till födelsedagskalaset idag.
Alla bakverk fick en var sin skylt. Jag funderade på hur de skulle kunna stå själva och kom då på att jag kunde använda de minsta muffinsformarna jag har och fylla dom med socker. Det fungerade mycket bra:)
 
Jag skriver mer om själva kalaset i morgon:)
 
God kväll!
 
 

ETT ÅR ÄLDRE!

Publicerat: 2013-06-13 Kl: 06:35:00 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Igår var det födelsedag för min del!
Vi hade bokat bord på Galtström och deras restaurang där. Men vi fick frågan att följa med dom här pojkarna och äta på Biteline istället. Storkillen hade skolavslutning igår så dom skulle fira det med honom med att äta där. Jag kunde inte motstå det erbjudandet:) Så det blev så:)
Tänk att han gått ut 2:an! Han har blivit så stor! Det känns inte så längesedan som han och jag lekte Karlsson på taket. Han var då 1-2 år. Då höll jag i honom under magen i luften, han sträckte ut armar och ben och så flög vi som Karlsson på taket:) Det var hans och min lilla grej det:)
 
Jag blev fint uppvaktad av Stefan med bra presenter:) Jag är mycket nöjd!
 
God morgon!
 
 

HELGEN ÄR SLUT

Publicerat: 2013-06-09 Kl: 20:57:31 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Den långa helgen är nu tyvärr slut.
Den har gått fort och vi har fått en del gjort ute.
Igår var det ju kungligt bröllopp och det ville jag gärna se lite av. Jag tog fram kameran och fotade tv:n:) Jag vet att det kanske verkar lite knasigt men det var ju liksom det enda sättet att få en bild på brudparet:) Prinsessans brudklänning var verkligen fin med 4 meter långt släp.
 
Idag har uppfarten fått sig en rensning av ogräs. Vi har verkligen provat alla medel för att få bort det men det är inte så enkelt. Men det blir mycket finare när vi rensar bort det.
 
Nu blir det lite tv.
 
God kväll!
 

SOL OCH REGN

Publicerat: 2013-06-07 Kl: 22:57:51 | I kategori: | 0kommentarer

Tidigare ikväll när vi åkte en sväng lyste regnbågen med sina vackra färger.

God kväll!

GRATTIS!

Publicerat: 2013-06-06 Kl: 21:53:31 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Sveriges Nationaldag är det idag!
Vädret har varit soligt och varmt.
Jag åkte in till stan en sväng på mitt på dagen. Sundsvall har tydligen ett av landets största nationaldagsfirande. Det var mycket som hände på torget så det kanske stämmer bra.
 
Ikväll har det blivit en slö kväll. Det är skönt att vara lite långledig.
 
God kväll!

PERSONLIG PRÄGEL

Publicerat: 2013-06-06 Kl: 21:46:46 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Små söta skyltar!
Det är vad jag har ägnat mig att att pyssla med i eftermiddag. Jag fick tipset av en kompis i veckan.
Nu har jag planterat endast jordgubbar i pallkragen men jag ville ändå göra skyltar för att få det lite mer personligt.
Det var riktigt roligt att skriva och få över texten till pinnen. Jag köpte karbonpapper på stan idag som man använder för att få texten på det föremål man vill. Först tränade jag en del på smörpapper och skrev texten i olika storlekar och stilar.
Det var lite klurigt att få till men det var kul:)
 
God kväll!

LÅNGHELG!

Publicerat: 2013-06-06 Kl: 08:34:14 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

http://static.freepik.com/bild-fritt/sommar-tecknade-bilder-01---vektor_15-14533.jpg
Lite ledigt!
Nu är det långhelg. Det är skönt med lite extra ledigt så här i juni. Jag hoppas på bättre väder än vad vi har haft under veckan.
Vi har inga större planer för helgen så vi får se lite vad vi hittar på. Det blir säker lite fixande ute.
 
God morgon!
 

CIRKUS!

Publicerat: 2013-06-03 Kl: 05:34:29 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Igår var vi på Cirkus Maximum!
Det var jag, Stefan syrran och den här killen som gick. Vi hade alla vunnit varsin biljett på en tävling som dom hade på hemsidan. Det var kul att vi alla vann:)
Det var en riktigt bra cirkus med duktiga artister och framträdanden.
I pausen ville 8- åringen ha sockervadd:) Det hör ju till när man går på cirkus:)
Så vi hade en trevlig kväll tillsammans!
 
Igår var vi ute hela dagen. Vi klippte gräset, rensade en stor buske, planterade blommor, tog bort två stora grenar från ett träd och fixade i ordning mitt planteringsprojekt. Vi hann även städa av lite här inne. Det behövdes. Det blir inte så mycket gjort av det när det är så fint väder ute som det har varit i veckan.
 
Så vi har haft en bra helg. Förutom mycket jobb hemma så är det två saker som väger upp det hela och det är 2-års kalaset i lördags och cirkusen igår:), två roliga saker med mina syskonbarn på en och samma helg, det är inte så tokigt det:)
 
God morgon!

MUFFINSTÅG!

Publicerat: 2013-06-02 Kl: 07:40:08 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Självklart ville jag baka något till 2 åringens kalas igår:)
Jag gjorde ett muffinståg. Jag hittade formen på en mataffär för ett tag sedan. Då när jag köpte den så provbakade jag. Då bjöd vi hit Stefans familj på fika och tåget var mycket populärt hos barnen.
Det gick hem även hos barnen på kalaset igår:)
 
Det var roligt att göra och framför allt att dekorera det för det går att variera och dekorera med hjul och annat, hur mycket som helst.
 
God morgon!

HURRA HURRA!

Publicerat: 2013-06-02 Kl: 07:30:39 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Den här gullungen fyllde 2 år i fredags:)!
Så igår var vi där på kalas.
När fikat började dukas fram så tjuvstartade han med en bulle:)
 
Av oss fick han en balans cykel.
Det är en cykel utan trampor. Han ska springa med den och på så vis träna balansen. När han sedan börjar cykla på en vanlig cykel så har han redan balansen och det kommer gå lättare för honom att lära sig cykla.
Han fick även en grill av sin faster med familj. Han grillade korv och kyckling och saltade maten i massor:)
Han fick bland annat även kläder, en bok, såpbubblor och djur.
 
Det bjöds på mycket gott fika! Jordgubbstårta, bullar och kakor.
 
Tack för ett mycket trevligt kalas säger vi:)!
 
God morgon!
 
 
 

SPIKARNA!

Publicerat: 2013-06-01 Kl: 08:07:29 | I kategori: Allmänt | 0kommentarer

Igår var det härligt, varm sommarkväll!
Vi åkte ut till Spikarna och gick en promenad där. Det är väldigt fint där ute med alla båthus, båtar, små stugor och havet runtomkring.
Det har ju varit riktigt härligt sommarväder hela veckan. Nu känner jag att sommaren har kommit. Det är bara att hoppas på att vädret håller i sig och att vi får det här fina vädret i midsommar.
 
Planerna för helgen består av lite av varje. Lite diverse inköp som jord och liknande och blommor ska vi göra så att vi kan plantera och göra fint.
Idag ska vi på kalas:) Min älskade, yngsta systerson fyllde 2 år igår. Så idag ska han firas:)!
 
God morgon!
RSS 2.0