Uppdatering

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Stornäsets naturreservat.
Förra helgen var vi på en utflykt ute vid Stornäset på Alnö. Vi var där med Annika, Elias och Isak. 
Det blåste kallt när vi var hemma och på parkeringen. När kom ut till havet var det helt vindstilla och solen värmde, så härligt var det.
Barnen lekte så bra, vi hade fika med oss och vi njöt av det fina stället. 

(null)
Promenad. 
Jag har två gånger senaste tiden gått nere på stranden. Strandkanten har varit fylld med isbitar som det har funkat bra att gå på. Det har varit två roligare promenader där enda fokuset varit vart jag satt mina fötter. Det var också väldigt fint med alla isbitar.

(null)
Så magiskt!
I går morse lyckades jag fånga soluppgången. Det är så fint när solen går upp och utsikten är fantastisk i dessa ögonblick!

(null)
Bergafjärden. 
Igår packade vi med oss korv att grilla och åkte ner till Bergafjärden. Vi hittade ett bra ställe där på nyårsafton med grill och sittplatser under tak. Cesars farmor och farfar var också med. 
Cesar byggde snögubbe och vi gick en liten promenad innan vi åkte vidare. 

(null)
Nyhamn. 
Efter Bergafjärden åkte vi till Nyhamn. Uppe på berget finns en utsiktsplats. Vi har varit där tidigare men inte på vintern. 
Så det var en liten utmaning för oss att ta oss dit. Det var en liten upptrampad stig. Vi tog fel riktning. Vi tog fram kartan och hittade då ganska snabbt rätt. Cesar var så skicklig att gå i den djupa snön, 
När vi kom fram fikade vi varm choklad och mackor. Det kom ett till sällskap  som vi pratade lite med. 
Det gick mycket lättare att ta sig ner då vi hittade rätt direkt och sträckan ner var inte lika lång. 

(null)
Pyssel i köket.
Igår morse invigde jag sockerkaksformarna i silikon som jag köpt på Lidl. De är i miniformat. Jag hittade ett recept på nätet som jag provade. De blev riktigt goda. Det svåra momentet tänkte jag innan var att få loss de ur formarna. Jag smörjde de med matolja. Så det gick så bra att få loss dom. 
Jag kommer prova baka i dem igen snart. 
Jag såg ett tips om små tacopajer att frysa in. Så det provade jag också igår när vi åt tacos till middag. Jag fyllde små taco tubs med köttfärs, majs, gurka, paprika, creme frieche och riven ost. De var i ugnen ca 15 minuter.  Vi frös in det som blev över. Det är då lätt att ta fram och värma i micron och äta en enkel sallad till. 

Så sedan sist jag bloggade har vi gjort några utflykter som varit så härliga men också hunnit med mycket annat. 

God morgon!

Diamond painting

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Nytt pyssel
Jag har upptäckt ett nytt pyssel, Diamond painting. 
Jag beställde en tavla billigt för att prova på. 
Vad är då Diamond painting? Jo... tavlan har olika färger. Varje färg har en kod. En lista med alla koder följer med tavlan. Man kollar på tavlan vilken färg på diamanten man vill lägga. Man tar diamanten enligt koden på listan. Tavlan är skyddad med en plastfilm som man allt eftersom tar bort en bit i taget. Hela tavlan har ett klister. Pennan som följer med doppar man i ett vax som gör att diamanten fastnar på pennan. Man duttar sedan fast pärlan på tavlan på rätt färg. 
Pärlorna ligger i små påsar. Jag har valt att sortera in dom i små burkar. Jag köpte på Dollar Store 6 st för 20 kr. På locken har jag satt färgkoden så jag enkelt kan hitta rätt. 

Jag har haft tavlan i ca 2 veckor. Alla lediga stunder har jag suttit och pysslat med detta. Det är så rogivande och avkopplande. Jag är sugen att på att beställa en till tavla med ett eget motiv på. 

God kväll!