Juniskär...

Allmänt  /  0  Kommentarer

...Det är ett vackert ställe i Njurunda trakten. Det finns en fin liten båthamn med fina stugor och villor runtomkring. Det finns även ett mysigt cafè där som jag och Stefan åt lunch på idag. Jag åt en god sommartallrik med potatis, sill, lax och olika såser. Stefan åt en räkmacka som även den fick gott betyg.
 

Annars idag har vi gjort allt möjligt. Vi åkte på förmiddagen ner till njurunda och fixade lite grejer inför i morgon.
När vi hade ätit lunch åkte vi till stan och uträttade några ärenden. Det blev även en sväng till Birsta.
Eftermiddagen ägnade vi delvis åt att packa. Jag kan nog lova att bagageutrymmet i bilen kommer bli mer än fullt.
Vi skjutsade upp mamma och pappa till stugan när mamma slutat jobbet. De har inte fått tillbaka bilen än som är på lagning.

Nu kommer det inte bli något bloggande på några dagar då vi åker iväg i morgon bitti. Men när jag kommer hem kommer ni få ta del av de fina semesterbilder jag kommer ta:)

Ha det bra.

Kram

Tisdag!

Allmänt  /  1  Kommentarer
                              
Igår var det två dagar kvar innan resan...I morgon åker vi!
Igår gjorde vi lite allt möjligt. På förmiddagen åkte vi till stan. Vi gjorde några viktiga ärenden på banken.
Jag hade lagt undan kläder på en affär som jag hämtade. Jag blev helnöjd. Vi gick runt och kollade lite. Stefan köpte två tröjor på Intersport.
Vi avslutade rundan på stan med att äta lunch på Olereys. Det var bra där. De har husmanskost, lunchbuffè.
På eftermiddagen tog vi det ganska lugnt. Vi började packa lite smått. Det är mycket som ska med när man ska vara borta ett tag.
På kvällen var vi bjuden till mamma och pappa på tacos.  Det var gott. Tack så mycket! Min systerson var också där. Han skulle sova där till idag. På kvällen åkte jag, Stefan och pappa och handlade på Ica Maxi. Vi tänkte göra lite matsäck och ta med oss i morgon.

Idag är också en ganska fullbokad dag.

Go morgon!

Tarzanstigen

Allmänt  /  1  Kommentarer

Från igår till idag har vi varit barnvakt åt min systerson. Han är så snäll att ha hand om.
När han kom igår åkte vi till Södra Berget och letade två skatter som jag och Stefan brukar göra. Han hittade två stycken.
Sedan gick vi Tarzanstigen som också ligger på berget. Jag har inte gått den sedan jag var liten. Men vi hade en riktig bra tarzan som visade oss vägen=) Han var jätteduktig. Han vågade till och med passera alla hinder bättre än mig:) Man skulle klättra, krypa och balansera.
           

                         

 

Till middag igår åt vi Stefans goda våfflor. De är så goda!
Idag åkte vi till en lek labyrint i Svartvik. Den var ganska stor och jag hittade knappt ut när jag hade börjat att snurra där inne=) Min systerson hittade snabbare ut än jag:)
Sedan åkte vi hem och gjorde spagetti och köttfärssås till lunch.
På eftermiddagen åkte vi till Norra Berget där det finns en jättebra lekpark. Vi tog en paus och köpte glass och då var jag en väldigt populär moster!=)
Vi gjorde även ett besök på Barnens hus.
Så vi har hunnit med mycket sen han kom till oss igår. Jag har världens bästa systerson!

Nu börjar vi ladda ordentligt inför semesterresan, med allt praktiskt som vi har att ordna innan. Ikväll har vi lagt in skatter till gps:en som vi kan ta efter vägen.
Så nu börjar torsdag närma sig med stormsteg=)

Go kväll!

Söndag!

Allmänt  /  1  Kommentarer

                         

Då var det söndag igen. Veckorna går fort. Halva semestern har gått men det är två långa veckor kvar av ledigheten och det är härligt.
Vi tog oss en sväng upp till Södra Berget förut. När vi var på väg ner för den branta backen såg Stefan den här kaninen/haren som satt efter vägkanten. Den var inte ett dugg rädd av sig och den hoppade jättefort och roligt. Det är inte ofta man ser en kanin så där efter vägen.

Igår kväll åkte vi ner till Njurunda. Vi gjorde middag där och det blev hemma gjorda hamburgare med pommes frites och olika tillbehör. Det var första gången vi gjorde egna och det blev bra för att vara första gången. Men vi ville ha lite fastare konstistens på dom så det får vi försöka få till nästa gång.

 

Vi stannade kvar i Njurunda till sena natten för vi hämtade Stefans föräldrar hos några bekanta.

Nu blir det nog inte så mycket mer bloggande idag för snart kommer min systerson som vi ska vara barnvakt åt till i morgon. Det ska bli roligt och mysigt att han sover över hos oss.

Kram

Shopping!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har vi varit ute på Birsta och shoppat.
Men vi började med att åka till Stefans morbor i hans stuga som ligger åt samma håll som Birsta. Vi åkte dit för att hämta den elektriska kylväskan vi skulle få låna. Vi fikade och surrade en stund.
Sedan åkte vi till Birsta. Det var hur fullt som helst på stora parkeringen. Men det gick bra inne i affärerna. Stefan köpte sig en jättefin Peak- tröja. Han frågade mig om jag också ville ha en. Så vi gick tillbaka och hittade även en till mig, den bruna och så är märket i rosa och vit text. Jag fick den av honom. Tack så mycket!:)
    
Vi gick in på ÖB och på Ikea en sväng också. Där köpte vi ett nytt lakan till våra nya sängar. Vi köpte ett drag-på-lakan som ligger mera still när man rör sig. Som det är nu har vi lakanet på ena sidan av sängen när vi vaknar. 
                              
Vi köpte den här fina korgen att ha i duschen till shampoflaskor och annat. När vi var klara åkte vi och kollade efter ett campingbord på Jula som vi sett i katalogen. Men de var tyvärr slut. Så vi får leta vidare. Vi behöver ha med oss ett när vi åker på torsdag.

Nu slappar vi mest men om ett tag ska vi åka till Njurunda.

Kram

Regniga fredag...

Allmänt  /  0  Kommentarer
....vilket innebar att det inte blev någon lååånnnggg cykeltur idag. Det kändes inte så roligt att dra iväg då det spöregnade. Jag kände det var lite väl onödigt i fall jag skulle bli kall och sjuk nu innnan vi ska åka på semester. Därför sparar jag det till en dag då det är stabilare väder.
Men istället blev det en tur till Birsta med Stefans föräldrar. Vi gick i Birsta city och kollade på kläder. Det blev även ett besök på Ikea. Där köpte jag två konstgjorda blommor som det var rea på som vi ska ha inne på toaletten i en vas där i ena hörnet. Annars köpte jag inget. Vi åt även lunch på Birsta city. Jag åt bakad potatis med skagengöra. Det var väldigt bra och gott. Potatisen var stor och man fick mycket röra och det fanns även ett supergott mjukt bröd som man fick ta till.
Jag åkte med Stefans föräldrar hem till dom medan Stefan jobbade klart för dagen. Vi åt tacos där. Stefans pappa köpte en praktisk brödvärmare för mjuka tacosbröd.


Jag håller med om att det var en mycket fiffig uppfining:)

Tacos lessnar jag aldrig på. Det är så gott med alla grönsaker och tillbehör. Det som är så bra med tacos är att man kan variera det så mycket. Jag minns en gång när jag bodde i Härnösand och vi skulle ha tacos kväll där. Vi var tio stycken som skulle äta. Vi bestämde att grunderna som tomat, sallad, gurka, majs mm skulle finnas när alla kom. Men om man ville ha nåt speciellt med sig så fick var och en ta med sig det. Det blev allt möjligt. Det var banan, jordnötter och andra saker som man kanske inte i vanliga fall har i tacosbuffèn men det går ju som sagt att ta med precis vad man vill ha.



Nu inleder jag och Stefan våra två gemensamma semesterveckor. Det ska bli härligt och framför allt ska det bli skoj att åka iväg på torsdag. Vid den här tiden nästa vecka befinner vi oss någonstans kring Kolmården=)

Go kväll!


Slöar dag men annat blir det i morgon...

Allmänt  /  0  Kommentarer
...om vädret tillåter. Då blir det en lååånnnggg cykeltur. Men jag säger inte vart. Det får ni läsa om i morgon i så fall. Men som sagt, det beror på vädret.
Idag har jag inte gjort många knop. Det mest ansträngande jag har gjort var att jag cyklade till clas ohlson för att kolla om dom hade lösa sladdar till elektriska kylväskor. Vi har fått låna mamma och pappas men det visade sig att sladden som man kopplar till cigarett uttaget på bilen är kvar i den kvaddade volvon i Söderhamn. Men vi har kollat på olika ställen på sladdar men det verkar svårt att få tag på. Men nu skulle vi få låna en av Stefans morbor. Tack så mycket! Den kommer att komma väl till användning. Vi har använt mamma och pappas tidigare och den är himla praktisk och det blir jättebra att ha nu när vi ska åka mycket bil på semestern.
Nu har vi ganska mycket att pyssla med de närmaste dagarna inför semestern. Vi ska också vara barnvakt åt min systerson på söndag till måndag. Det ska bli kul och mysigt. Det var länge sen han sov över.

Go kväll!

En lugn Onsdag

Allmänt  /  0  Kommentarer


Idag har jag haft en lugn dag. Jag har inte gjort särskilt mycket.

Jag och Stefan träffades på stan och åt lunch på ett fint ställe där de hade kina buffè. Jag hade aldrig varit in där. Det var väldigt fin inredning. På några ställen hördes djurläten när man gick förbi censorer. Det var fina möbler som smälte bra in i miljön. Maten var helt okej.
När det var dags för Stefan att åka tillbaka till jobbet gick jag på stan och kollade lite. Jag cyklade sedan hem och tog det bara lugnt på eftermiddagen.
Mamma och pappa var här på kvällen och kikade hur fint vi har fått efter alla våra projekt här hemma. Vi bjöd på det hembakta brödet jag gjorde igår. Det var populärt:) Vi fick den här fina blomman! Vi tackar så mycket! Vi fick även en till blomma i kruka som nu står i köksfönstret. Mamma sa den var tålig och det är tur det! haha. Vi har mest bara tåliga blommor här hemma som inte behöver vattnas så ofta för ingen av oss är särskilt duktiga på blommor.
Vi skjutsade hem mamma och pappa för vi ville låna lite grejer av dom till våran semesterresa, en elektrisk kylväska, en mobil laddare att ha i bilen och jag tog hem min stora resväska. Så nu börjar vi förbereda oss lite smått för resan vilket jag ser fram emot jättemycket.

Go kväll!


Bakdag och Stefan nyfrissad

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag fick jag nåt infall att baka. Det händer inte allt för ofta men idag var det roligt.
Jag började med att göra en sockerkaka med chokladbitar i. Den blev väldigt smarrig:) Sedan gjorde jag en dubbel sats chokladbollar. Det brukar inte bli så många om man gör en enkel. De är roliga att göra men jag gillar inte att bli kladdig om händerna vilket är svårt att undvika när man göra dessa små goda bollar:( Men lite får man ju stå ut med.
Därefter gjorde jag en kladdkaka som är såååå gott, särskilt med glass till. Jag tycker inte om grädde så jag brukar välja andra alternativ. Även kladdkakan fick gott betyg:)
När jag gjort klart dess tre bakverk så ville jag inte sluta baka....så det fick bli en dubbel sats chokladbollar till och ytterligare en sockerkaka. Det är bra att ladda frysen och ta fram när det kommer främmande.

Ikväll åkte vi till Stefans syster. Hon brukar klippa oss och den här gången var det Stefan som behövde bli av med lite hår.
   
             Före                                                                                 Efter
                                                             Snygging!

Jag hann också med en cykeltur idag på 2,2 mil. Det var härligt att komma ut i friska luften efter att ha stått och bakat upp i en varm ugn större delen av dagen.

Go kväll!

Regniga måndag men trevligt

Allmänt  /  0  Kommentarer

Den här fina ljuslyktan fick jag av syrran när jag fyllde år.
Men jag har inte velat packa upp den förrän nu då vi fått fint i lägenheten och då jag gjort fint på rumsbordet.
Annars idag har det varit en regnig dag. Det har mer eller mindre regnat hela dagen. Men det hindrade inte mig från att ta en tur på stan. Jag och en kollega gick och kollade runt i affärer. Det var ganska lugnt med folk på stan så det var rätt skönt att gå och strosa runt utan att trängas. Men däremot hörde jag under dagen att det var massor med folk på Birsta! Där hade jag inte velat vara en regnig dag som denna. Då är det ALLTID mycket folk där.
Jag tog det lugnt när jag kom hem. Vi hade tänkt äta spagetti och köttfärssås idag men så vart det inte. Våra kompisar från Karlstad ringde och undrade om vi ville hänga med till Biteline och det sa vi inte nej till:) Det var mycket gott och trevligt!
Min sovsäck är funnen! Jag visste inte vart jag hade lagt den sist. Men vi gick ner till källaren och kollade och där låg den i en kartong. Då är tältningen på semestern räddad.

Nu börjar snart Beck- filmen igen.

Go kväll!

Utflykt till Härnösand

Allmänt  /  0  Kommentarer


Idag när det varit så där grått och trist väder tog vi oss en liten utflykt till min gamla boendestad Härnösand.

Utflyktsmålet var Dollar Store. Det finns så mycket roligt där. Vi inhandlade lite grejer till semesterresan, papperstallrikar, plastmuggar, våtservetter och plastbestick som hade så fina färger tycker jag. De var lite mer rejäla än de vanliga vita vilket gör att de förmodligen har lite bättre hållbarhet.


När vi var klara åkte vi en liten sväng genom stan. Jag bodde i Härnösand när jag läste till förskollärare. Jag bodde där i 3,5 år. Det är en gammal och fin liten stad. Det är nära till allt. Vart man än skulle tog det ca 10 minuter att gå..nästan i alla fall. Det var 3,5 härliga år som student och studentlivet lever man nog bara en gång, Oj va roligt vi hade, jag och mina vänner.

I det här huset bodde jag, fönstret längst upp till höger och fönstret bredvid var mitt rum. Det var ett lagom stort rum på 26 kvm. Det var rymligt och bra och fick plats med det jag ville så det räckte åt mig. Jag bodde i studentkorridor och det var ett härligt och roligt liv. Jag delade kök med 6 stycken andra och det fungerade kanonbra. Vi hade gemensam städning 1 gång i veckan vilket var en förutsättning för att hålla det rent och fint. Var och en diskade efter sig vilket också fungerade bra. Tänk om alla skulle ha lämnat disken efter sig...
Vi umgicks mycket, hade middagar och fester och hade allmänt roligt. Det var en viktig del av studentlivet mitt i allt pluggande. Jag hade väldigt bra grannar och det har gett vänner för livet. Härnösand är som sagt en liten stad och med mycket studenter så jag lärde känna mycket folk som jag umgicks med i stora kompiskretsar.  Ja ja, nog om detta men slutligen kan jag säga i alla fall att studentlivet var en period i livet jag aldrig glömmer!

Go kväll!

Marie&Stefans hem

Allmänt  /  2  Kommentarer

Sovrum
  
              

Stefan har många fiffiga ideèr. Bilden uppe till vänster är trapp avsatsen han har byggt så att vi kan ta oss upp i sängen på ett smidigt sätt eftersom sängen är 80 cm hög. När vi inte använder den fäller vi upp den mot väggen med hjälp av gångjärn som vi har fäst ihop delarna med.

Under sängen har vi två byråer som ni ser på bilden till höger. Det är väldigt praktiskt och tar ingen plats. Bakom byråerna har vi gjort vårat eget förråd och det är ett mycket stort och bra utrymme som utnyttjas där under sängen.

Det största projektet i sovrummet är denna fina sänggavel som vi gjort själva. Vi köpte en spånskiva. På den limmade vi denna mycket fina tapet. Runt hela har vi svarta lister och på den översta kanten har vi en svart tavelhylla från Ikea där vi kan lägga smågrejer. Jag gillar motivet jättemycket:)
På den vänstra bilden kan ni även se en del av den konstruktion som vi gjorde att ha sängarna på. Vi skruvade fast tre plankor på varje vägg på kortsidorna av sängarna. Sedan la vi en överliggare på dom. Det blev otroligt stabilt.


Rum
 

Den här hörnan blev bra. Den fina stora lampan gör sig jättebra där. Bakom draperiet har vi ett utrymme som vi inte använder så ofta. Så draperiet blev en bra avskiljare för det.
Den vita hyllan gillar vi mycket. Den är fin med de vita korgarna till. Den står bredvid tv:n där den gör sig bra.


    

Vi har två vita garderober som är 1 meter bred som vi har satt ihop med ryggarna mot varandra. Det som är bra med dessa är att man köper stommen. Sedan inreder man dom precis som man vill. Den ena har vi enbart hyllplan i och den andra har Stefan sina kläder i.
Jag samlar på porslinsdockor och jag har ca 40 stycken. Jag tycker dom är så fina. Så vitrinskåpet är fullt. Det gjorde sig jätte bra där framför garderoberna.



De här fina tavlorna tog Stefan med sig från sin lägenhet. De sitter ovanför soffan. Det vart fint mot våran vita Ektorp soffa.

Kram


En skön och slö lördag

Allmänt  /  1  Kommentarer

Igår var det en skön och slapp dag. Vi åkte ut till Stefans föräldrar för det var så fint väder.
Vi har fått lånat ett tält av Stefans morbror som vi provade att slå upp så vi vet hur man gör innan vi åker på semester.
Det är ett jättefint tält med regnskydd och det behöver vi ha i fall det skulle bli dåligt väder när vi ska tälta. Men vi kommer även att ta med tältet vi lånat av min systerson så har vi ett i reserv. Åååå, nu längtar jag ännu mera till vi ska åka. Det ska bli skönt att åka iväg och se lite andra delar av landet.

Vi åt grillat till middag. Det var supergott. Vi grillade karrè och fläskfilè. Vi åt även ett jättegod sås till som Stefans föräldrar hade ätit på sin semester. Till detta åt vi kokt färsk potatis men som även fick ligga på grillen i folie ett tag och det vart kanongott. Prova vettja!

Idag verkar det bli mulet. Vi ska ta och sätta upp våran sänggavel idag. Det ska bli spännande att se hur det blir.
Nu behöver ni inte vänta allt för länge till på bilder på våra små projekt här hemma...:)

Kram

Grillkväll och designa-om-bloggen-morgon

Allmänt  /  1  Kommentarer

Kvällen igår var trevlig. Vi var till Svartvik och grillade med några vänner. Vi åt kotletter, potatissallad, sallad, såser, bröd och två fantastiska goda pajer till efterrätt, blåbär och rabarber. Till det vart det vaniljsås. Mums! Tack allesammans för en trevlig kväll!
Jag har suttit och fixat till min blogg nu på morgonen. Jag blev inte nöjd igår så jag gjorde om allt från början. Så nu är jag nöjd:)
Idag ska vi fortsätta fixa med våran sänggavel. Nu kommer den bli jättfin.

Kram


Fixardag och kvällsfrämmande

Allmänt  /  0  Kommentarer


Ikväll har vi haft främmande och då fick vi den här fina blomman! Tack så mycket!

Annars idag har jag haft en fixardag. Jag har fixat till min blogg. Jag har varit och handlat och jag har målat våra små lister vi ska ha runt våran sänggavel. Ikväll har vi fått upp draperiet vid garderoberna. Ni som väntar på bilder på alla våra små projekt får hålla sig till tåls några dagar till..Den som väntar på nåt gott...:) Jag vill att allt som vi har tänkt göra här hemma ska vara klart först innan jag lägger ut bilder och klart blir det förmodligen i slutet av helgen.

Go kväll!

Lite ny design:)

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har fixat min blogg lite och gjort om med lite färger och teckensnitt som ni här kan se:) Det är roligt att förändra bloggen lite. Det blir extra roligt att göra inlägg och kanske roligare för er besökare att läsa=)

Kram

Tredje Semesterdagen

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jag började dagen med att cykla en mil.
Igår lämnade jag cykeln på Stefans jobb när jag hade cyklat dit. I morse åkte jag med honom till jobbet och cyklade hem. När jag skulle låsa upp cykeln och cykla iväg såg vi att fram hjulet var helt platt. Det var samma hjul som var platt  i måndags när jag skulle cykla. Så Stefan tog en slang med tryckluft och drog i luft så jag skulle klara mig till stan. När jag kom till stan stannade jag till hos cykelnisse för att be han kolla på det. Han gjorde det medan jag väntade! Det kan man kalla service. Det visade sig vara punka. En glasbit hittades som hade gjort ett litet, litet hål.
Vid 11-tiden åkte jag ner till stan för att träffa en kompis för att äta lunch. Jag åt bakad potatis med skagenröra. Mums!
Jag åkte sedan ner till Njurunda till en kompis som just har flyttat dit.
När jag åkte därifrån sken solen. Jag hade packat med mig badväskan i fall jag skulle bli bad sugen under dagen och det blev jag då. Så jag åkte ner till Bergafjärden för att ta mig ett dopp. Tyvärr var det jätte kallt i vattnet och solen försvann ganska snabbt och det började småregna:( Så jag blev inte där i så länge.
Bergafjärden är ett fint campingställe. När jag var barn campade vi där på somrarna och i Hassela på vintrarna. Det är otroligt vad husvagnar och dess tillbehör har utvecklats genom åren. Då var det en husvagn och ett förtält. Idag har många trädgårdsplattor, stora förtält, studsmattor m m.  Det är otroligt mysigt att ha husvagn och praktiskt att ta med sig hemmet dit man åker.

I kväll har vi pysslat på med våra projekt här hemma. Nur är det sänggavel projektet som är igång.

Go kväll

Min systersons nya rum

Allmänt  /  0  Kommentarer

Förra sommaren köpte min systers familj hus. Det behövdes bland annat renoveras på övervåningen i sovrummet och även rummet till min systerson. Nu har det stått klart ett tag och det blev jättefint som allt annat i huset är.
 

 

I helgen var de till Göteborg och hälsade på en kompis. De var på Liseberg en hel dag, 10 timmar. Min systerson ville inte göra annat än att åka karuseller:) Han hade inte ens tid att äta lunch. Han hade snurrat på et hjul och valt nummer själv. Då vann han den här tigern.    



Go kväll!


Totalt 2,5 mil idag och mysig dag i övrigt

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har jag cyklat väldigt mycket.
I morse cyklade jag till Bredsand och tillbaka. Det går en bra cykelväg vid foten av södra berget. Därifrån kan man fortsätta så man till slut kommer ut vid NTO stugan i Bredsand. Jag tänkte när jag cyklade att jag skulle cykla förbi där stefans syster bor och säga hej. Men då mötte jag henne och sonen på vägen. När vi surrat en stund cyklade jag samma väg hemåt. Det blev totalt 1,5 mil.
På eftermiddagen ringde Stefan och undrade om jag ville ta en cykeltur till. Så jag tog mig en tur till hans jobb ute i Birsta. Det tog ca 55 minuter att cykla. Det var en del uppför men det gick ganska bra. Jag fick dra cykeln på ett ställe. Men annars gick det bra. Det vara lite över 1 mil dit ut. Så idag har jag fått mycket motion.

Ikväll åkte vi ut till syrran och hämtade lite tapet lim som vi ska ha till våran sängstomme. Vi blev bjuden på middag där, Tacos!mums! Tack så mycket!


När jag hade cyklat min morgontur blev det fint väder och solen sken. Så jag köpte med mig lunch och åkte upp till Norra Berget. Där åt jag min goda baguette och läste min nya amelia. Då hade jag riktig semesterkänsla:)
Utsikten från berget är fantastisk.


Så dagen kan sammanfattas med mycket cykling, mysig lunch och supergod middag och en allmänt mysig dag.

kram

Första dagen på semestern

Allmänt  /  0  Kommentarer

 
Första dagen på semestern!:) Härligt!

Jag och mamma åkte ut till Birsta. Mamma köpte jättefina ljuslyktor på Ikea som hon ska ha på deras fina altan i stugan. Jag köpte en hylla vi ska ha till våran sänggavel som vi ska göra.
Vi gick på Birsta city och kollade. Jag köpte strumpor. Jag har börjat gilla såna där 3/4 strumpor. Så det fick bli 5 par nya såna.
Vi kollade i lite andra affärer på området också. Det finns mycket fint:) Det är mycket jag skulle vilja ha nu när vi gjort om här hemma. Men frågan är ju om man har användning av allt man vill ha?
Jag valde ut den här fina blomman med en passande kruka till, som jag fick av mamma. Tack så mycket! Den blev jättefin i vårat köksfönster med de lila gardinerna.
I morse när jag skulle bege mig ut på en cykeltur så upptäckte jag att fram hjulet på cykeln var helt platt. Jag tänkte på en gång att det var punka. Men jag drog ner cykeln till cykelnisse för där utanför finns det cykelpumpar. Jag testade att pumpa i ganska mycket luft och den stannade kvar. När jag kom hem från cykelturen var luften fortfarande kvar. Så förhoppningsvis är det inte punka. Jag får kolla i morgon om det har pyst ut någon luft. Jag har haft cykeln i 9 år och har aldrig fått punka så den har klarat sig bra tycker jag, mitt allra bästa färdmedel:)
Stefan skulle till att skruva ihop våran trapp avsats till sängen ikväll. Vi ville så gärna få fast den ikväll men när vi trodde att vi skruvat fast den så märkte vi att skruvarna var för korta:( Så detta lilla projekt får vi ro i land i morgon istället.

Go kväll!

Lekstuga

Allmänt  /  1  Kommentarer

Vi var en sväng till Stefans syster idag och slipade några plankor med deras slipmaskin. När vi var där igår så tyckte jag barnens lekstuga var så mysig med dukad servis och grod stol:) Så jag passade på att idag ta några bilder. Jag fick bästa hjälpen av Stefans systerdotter att städa och göra fint  i stugan så det skulle bli fina bilder:)
 

Annars idag har vi hunnit med mycket. Vi har hämtat mamma och pappa i stugan, vi har grejat här hemma så nu ser det riktigt bra ut. Vi har även målat plankor till våran trapp avsats vi ska göra så vi tar oss upp i sängen på ett smidigt sätt. Så idag har vi fått mycket gjort.

Nu ska vi se film.

Go kväll!

Nu är det klart!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår blev kontraktet påskrivet och nycklarna är överlämnade till Stefans lägenhet. Så det känns skönt att det är klart.
Vi var och gjorde det sista i lägenheten igår. Vi plockade ner det sista grejerna och städade det sista.
Vi åkte även en sväng till tippen igår med skräp. Jag trodde det skulle vara det sista som skulle slängas men det verkar som att det blir en säck till. Det är bra att göra en stor rensning ibland för oj oj oj va man sparar på gammalt skräp.

När vi var klara med allt åkte vi till Stefans syster och hälsade på. Vi fikade och satt och surrade på altanen på baksidan i det då ganska soliga vädret. Det var full fart på barnen. Vi busade och lekte. De hade en fin lekstuga där de hade dukat med kaffeservis och bord och stolar. Det var jätte gulligt. Jag ångrar att jag inte tog nån bild på det hela=(
men det kan jag göra nästa gång vi åker dit.
Vi åkte sedan ner till Njurunda och grillade. Det blev egen gjord klyft potatis, fläsk filè, sås och grönsaker. Det var gott och vi hade en mysig måltid.
På kvällen blev det film, Onskan. Jag är ingen film fantast men jag gillar svenska filmer. Filmen slutade 23.45. Visst var jag lite trött så pass sent men vi började greja lite. Vi rensade våra verktygslådor och slog ihop allt till en. Så nu har vi alla verktyg på ett och samma ställe.
Men sen tog tröttheten överhand så jag gick och la mig.

Kram

Blommor och present!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår när Stefan kom hem från jobbet igår fick jag denna superfina blomsterbukett!

Jag fick även ett paket och i det var det tre hjärformade doftstenar. De är jättesöta och doftar så gott! Jag fick allt detta av honom för att jag igår började min semester:)! 
Jag blev så glad! Tack så mycket, min Stefan! Du är bäst:)

Nu har jag fyra långa semesterveckor framför mig. Det känns jättehärligt. Jag längtar så mycket till den semesterresa vi ska göra om ca 2 veckor.


Kram


Idag är det en viktig dag.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag sker den viktigaste situationen i detta projekt. Tjejen som ska hyra Stefans lägenhet ska skriva på kontraktet och Stefan ska lämna ifrån sig de nycklar hon ska ha. Det känns kul att det blir gjort.
Det börjar bli ganska bra ordning här hemma nu. Det är lite småplock som ska få sin rätta plats i lådor och garderober. Förvaringsutrymmet vi gjorde under sängen blev kanonbra. Där lägger vi allt som vi vet inte kommer att komma till användning så ofta.
Idag ska vi åka med ett lass till tippen. Vi ska även tvätta hos Stefan en sista gång. Det är så bra maskiner och torkmöjligheter där.

Ha en bra dag!

Kram

Torsdag kväll

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ikväll har vi gjort ett ordentligt ryck med att packa upp och få ordning på flytt kaoset här hemma:)
Jag har fixat i köket och Stefan har grejat i stora rummet med sina kläder och en massa andra grejer. Så ikväll har vi kommit ganska långt. Vi har även varit till soptippen med en massa som skulle slängas som vi har rensat både hos mig och i Stefans lägenhet. Men efter ikväll har vi minst fått ett lika stort lass till. Så det blir nog tippen i helgen också.
Igår skjutsade vi upp mamma och pappa till stugan. Det får ju inte sin bil förrän om ca 7 veckor så de tar sig inte till stugan annars.

Jag har en dag kvar till semester:) 4 långa veckors ledigt.

Go kväll!

Mamma och pappas förstörda bil

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så här vart bilen efter incidenten förra veckan då pappa väjde för ett djur och åkte in i mitträcket. Men det viktiga är att mamma och pappa klarade sig utan skador. Det kommer ta tid innan de får tillbaka bilen. De har semesterstängt  i fyra veckor på plåtverkstan som ska göra det och sen är det andra bilar som är värre skadad som går före. Så om ca 7 veckor är den klar.


Hela vänstersidan är repad:( Det som är synd är att bilen inte alls är så gammal. Om jag inte minns fel är den 2 år i augusti(mamma och pappa, rätta mig om jag har fel)
Men dom gör den nog lika fin som innan olyckan. Så den kommer nog att se ut som ny:)

Kram

Snart är det klart

Allmänt  /  1  Kommentarer

Det stora flytt projektet har vi snart rott i land. Ikväll ska vi städa ur Stefans lägenhet. Den är nästan helt tömd nu. Det är bara lite små grejer kvar.
Här hemma ser det mer eller mindre ut som ett bomb nedslag just nu:) Men det kommer vi snart få i ordning på. Byråerna är på plats under sängen och det blev kanon bra. 


Jag får nog vänta med att lägga ut bilder tills det är lite mer ordning och reda här:)


Hej svejs! 


Nya möbler

Allmänt  /  2  Kommentarer

Nu börjar det närma sig det riktiga datumet då Stefan flyttar in till mig.

Nästa söndag lämnar han över nycklarna till sin lägenhet.
Vi förebereder oss nu så att allt blir så praktiskt och bra som möjligt. Så idag har vi varit  och handlat möbler. Vi köpte två garderober, två byråer och två sängar och lite nya sängkläder.
Det blev kanonbra med sängarna. Sängstolparna vi gjorde tidigare i veckan satte vi upp igår. Så idag när vi kom hem med sängarna var det bara att lägga dom på plats.
Vi har skruvat ihop båda garderoberna idag. Det blev också finfint och planerna vi har haft hur vi vill ha det har fungerat. Så det känns kul. När vi hade skruvat ihop garderobs stommarna och skulle dit med dörrarna så insåg vi att vi köpt för lite dörrar. Vi trodde de låg i 2-pack men det låg bara 1 i varje kartong. En dörr var även trasig. Så vi fick ta en till sväng och köpa mera dörrar och byta den trasiga. Så nu ikväll har vi satt ihop allt så nu är det så fina garderober.
Vi åkte till Njurunda en sväng i kväll. Vi grillade fläsk karrè och åt pommes frites till och sås och grönsaker.
Tack så mycket för den goda maten!
I morgon blir det att fortsätta med inredning till garderoberna och skruva ihop byråerna. Vi ska även hem till Stefan och greja och lämna tillbaka släpvagnen som vi har lånat. Tvättstugan är bokad 16.00. Så det blir full rulle i morgon med.

Det kommer bilder på vårat flytt projekt eventuellt i morgon:)

Kram

Tur att allt gick bra!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Mamma och pappa var i veckan några dagar på Åland där min syster med familj just nu är på semester.

Mamma och pappa tog båten hem i onsdags. Båten går i hamn i Grisslehamn. På kvällen vid 23-tiden ringde mamma och berättade att de försökt veja för ett djur som sprang över vägen och hade då kört in i mitträcket!:( Som tur var gick det bra med dom men bilen vart helt förstörd på hela vänster sida. De ringde efter bärgare som körde dom till Söderhamn. Där tog de in på hotell över natten och fortsatte sedan resan hem med tåg i går. Det är jobbigt när olyckor händer i trafiken men det viktigaste är att inte mamma och pappa blev skadade.

Sommarvärmen håller i sig vilket är fantastiskt härligt. I helgen har vi fullt upp Stefan och jag. Vi ska ikväll sätta upp stolparna för våra nya sängar som vi ska köpa i morgon. Vi ska även skruva ihop byråer och garderober.

Kram