HELGEN SOM GÅTT!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Helgen har gått fort.
Eftersom jag nu är hemma från jobbet för att vila och ta hand om graviditeten så får jag inte rikigt samma helgkänsla som när jag jobbar. Jag tycker ändå att jag har haft en härlig helgkänsla den här helgen som vi har fyllt med olika saker. I fredagskväll tog vi det lugnt och myste framför tv:n. 
I lördags klippte S gräset som verkligen var behövligt. Jag rensade lite ogräs på uppfarten. På eftermiddagen gick vi en promenad och sedan en sväng ut till Birsta där vi handlade mat och köpte blommor till alla krukorna ute. 
På kvällen var vi bjudna till S föräldrar på middag.  Det blev somrig efterrätt med glass och jordgubbar, mums!
 
Barnrummet är klart förutom rullgardiner och gardiner. I fredags när jag hämtade S på jobbet svängde vi in och köpte detta för att få rummet helt klart. 
Vi satte upp rullgardinerna igår men när vi skulle sätta upp gardinstängerna hittade vi inget bra ställe att sätta upp fästena på. Så S skulle gå in på Ikea idag och köpa hem andra typer av fästen så får vi se hur vi får till det.
 
Jag planterade alla blomkrukorna igår och vi städade garaget. 
 
Nu är det en ny vecka på intåg och endast 2,5 vecka kvar till bekräknat datum på bebisen:)
 
 
God morgon!

BULLBAK!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Det har regnat hela dagen.
Så i morse bestämde jag mig för att baka ett sats med bullar. Det är en bra syssla när det inte så kul att vara ute.
Det ända jag behövde köpa hem var jäst. Så jag åkte ner till affären. Eftersom jag bakar ganska ofta så har jag nästan alltid basingredienserna hemma som mjöl, socker, ägg mm. Så det som mer behövdes hade jag hemma. 
Det tar ganska lång tid att baka bullar men det är så mycket värt det. 
Jag gick över till grannen med en påse bullar som vi smaskade på. Jag vet att hennes man älskar kanelbullar så jag tog med till honom också som han kan smaska på när han kommer hem från jobbet.
 
Nu får vi se vad resten av dagen ska fyllas med.
 
God eftermiddag.
 
 

ONSDAG.

Allmänt  /  2  Kommentarer
Hittills har den här dagen gått fort.
Jag har bakat idag. S systerdotter ska sälja fika i morgonkväll och jag blev tillfrågad om jag kunde baka något. Så slängde ihop en plåt med kärleksmums. 
 
I morse 8.10 hade jag tid hos tandläkaren för en kontroll. Allt såg bra ut så nu behöver jag inte gå dit på ett tag.
Sedan passade jag på att åka och träna. Det börjar bli jobbigt och jag blir trött fort. Jag fick mycket beröm igår av barnmorskan att jag tränar och håller igång så bra så här långt gången i graviditeten. Målet är att jag ska träna så länge som jag orkar, även om det bara blir en halvtimme som idag. Jag har igen det så mycket sedan. 
 
Även vårdcentralen fick ett besök av mig idag. Jag kände i natt att vänster öra slog lock jag förstod med detsamma att örat behövde spolas rent. Så jag åkte dit till kl 10 då de börjar sina dropin tider. Jag fick vänta länge men till sist blev det min tur. 
 
Ja det är väl det jag hunnit med idag. Jag tvättar sängkläder till bebisen. Vi fick mycket sånt av syrran i helgen, både som passar spjälsängen och vaggan. 
 
 
God eftermiddag!

GULLVIVA

Allmänt  /  3  Kommentarer
Idag har jag planterat.
På baksidan av huset växer det varje vår fina gullvivor. S sa ett bra förslag att ta reda på dom och plantera i krukor. 
Det blev jag sugen på att prova. Så jag letade fram passande krukor och lade leikakulor och jord och grävde upp de två finaste tuvorna.
Jag gillar den stora krukan då den är stor och bra. Fjärilarna köpte jag på Ullared och kom på att de skulle passa bra som dekoration till krukorna. Så denna blomma pryder du vårt altanbord.
 
Det blev en till balkongen också.
Den fick bli något mindre då det passar sig bättre till bordet. Även den fick en fjäril. 
 
Jag är mycket nöjd med resultatet. 
 
Helgen har bestått av olika saker. I lördags planterade vi ett träd och fem buskar. Vi har under de senaste åren tagit bort en del buskar och nu ville vi plantera något nytt. Trädet planterade vi vid entrèn. Jag tänkte gå ut nu och ta lite bilder på detta planteringsprojekt men det ser ut att regna så får göra det senare.
På eftermiddagen åkte vi ut till syrran och hälsade på. Vi köpte hem middag och umgicks hela kvällen. Det var mycket trevligt.
Igår pysslade vi lite här hemma, plockade undan, tvättade några maskiner och åt grillat till middag.
 
 
En ny vecka har börjat och jag får se vad jag ska fylla den med.
 
God eftermiddag!

FREDAGSFIKA

Allmänt  /  3  Kommentarer
Idag lyxade jag till det lite extra.
Jag tog fram blåbär från frysen och slängde ihop en enkel blåbärspaj. Jag unnade mig det så här på en fredag.
Till det serverade jag mig själv lite glass.
Bärpajer av olika slag är så gott. Att blanda hallon och blåbär är en god kombination. Pajer tycker jag är ett bra fika att bjuda på för det går fort att göra och är oftast väldigt uppskattat. 
 
Jag letade fram ett annat recept än det jag brukar använda. Degen var lite så där knäckig och god.
 
Nu ska jag snart börja förbereda fredagsmiddagen tills sambon kommer hem.
 
 
God eftermiddag!
 

KVÄLLSUTFLYKT!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår kväll gjorde vi en liten utflykt.
Vi åkte upp till Södra berget vid pulkbacken där det finns en grillplats. 
 
Vi tog med oss mackjärnet och vi hade gjort iordning mackor som vi kunde grilla över elden.
Det smakade riktigt gott.
I perioder är vi ofta ut och gör mat över öppen eld. Det är mysigt och mat smakar så mycket godare ute. Vi har under åren skaffat oss olika husgeråd som gör matlagningen över eld enklare. Vi har detta mackjärn men även grillpinnar till korv, galler för hamburgare eller annan mat. Den som vi ofta använder är murrikkan som vi har lagat allt möjlgt på, kycklingwook, pannkakor, pyttipanna, tacos mm.
 
Så ett tips om man vill göra en utflykt är att göra lite god, enkel mat. Med lite planering så funkar det utmärkt. 
 
God kväll!

GRILLSÄSONGEN!

Allmänt  /  7  Kommentarer
För oss har grillsäsongen börjat.
Det har den säkert gjort för många fler och det är ju en härlig tid nu att ta fram grillen och njuta av en god middag så där på helgen tycker jag.
I helgen lyxade vi till grillningen lite extra med ryggbiff, hasselbackspotatis, vitlöksbröd, pepparsås, vitlöksmör och sallad. Det var den bästa middagen på länge och allt smakade verkligen supergott!
 
Idag är min första dag då jag är hemma på heltid med graviditetspenningen. Det känns bra då jag börjar få besvär med kroppen. 
 
Vi får se vad morgondagen fylls med.
 
God kväll!

ÖVERRASKAD.

Allmänt  /  3  Kommentarer
I fredags fick jag denna fina bukett av sambon.
Den stod på köksbordet när jag kom hem och det låg av choklad i buketten. Jag blev väldigt glad. 
 
 
Jag tycker om rosa och buketten innehåller flera rosa blommor i olika nyanser.
 
Även roda rosor, stjärngräs och gröna blad finns med...
 
och buketten i sin helhet är så somrig och fin.
 
En ny dag har börjat, vi får se vad den har att erbjuda.
 
 
God morgon!
 
 

SOMRIG TÅRTA

Allmänt  /  1  Kommentarer
I fredags bakade jag en tårta!
Jag ville bjuda jobbet på en god, somrig tårta.
Jag fyllde den med lemoncurd grädde och dajmgrädde. Jag spacklade den med smörkräm och spritsad grädde blev dekoration runt kanten.
 
Marispan vill jag gärna dekorera mina tårtor med.
Den här gången hade jag en annan idé hur jag ville att tårtan skulle se ut men när jag testade dekorationen innan så gick det inte alls bra, det skulle bara se konstigt ut. Så därför tänkte jag om och ville ha marsipan istället.
På kort varsel ringde jag mitt favoritställe där jag brukar beställa den i ifrån. Jag sa vilka färger jag ville ha och hon skulle ordna det med detsamma och jag åkte in några timmar senare och hämtade ut den. 
Jag stansade ut blommor, blad och hjärtan och lade ut det fint på tårtan. Innan jag lade ut det strösslade jag guld-och silverkulor på tårtan.
 
Jag fick mycket beröm för tårtan, både utreende och smak så jag är riktigt nöjd med den. 
 
 
God morgon!

GRAVIDVECKA 35

Allmänt  /  4  Kommentarer
Ytterligare en ny vecka är inledd.
Vecka 35..oj vad tiden går fort nu. Jag mår fortfarande väldigt bra. Vi var till barnmorskan i tisdags och hon tyckte jag såg oförskämt pigg ut för att vara så långt gången. Jag känner mig rätt så pigg men börjar få lite besvär med smärtande händer och armar på grund av den vätska jag nu samlar på mig men jag har ändå humöret uppe och håller igång vardagen bra med motion och annat som gynnar mig och bebisen.
 
Vi är snart färdiga med barnrummet och det är för mig en stor milstolpe. Inom snar framtid kan vi flytta in alla saker som vi skaffat till bebisen och "boa" om där inne så allt känns bra tills den tänker komma ut i stora, vida världen.
 
 
God morgon!
 

CHOKLADBOLLENS DAG!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Jag fick ett infall ikväll att baka...
...och vad passar inte bättre än chokladbollar på självaste chokladbollens dag?
Jag snodde ihop en dubbel sats av Leilas recept. De är enkla att baka och blir oftast väldigt goda. Riktigt smör ska det vara, det är hemligheten tycker jag när man bakar dessa goda bollar.
 
God kväll!
 
 

FOTOSTUND

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
 
Idag tog jag mig tid att åka till ett fint ställe med kameran.
Jag åkte till en park efter jobbet där det fanns väldigt mycket vitsippor i en stor slänt där solen låg på. Jag tog även några närbilder. Jag tycker om alla typer av vårblommor men när de växer mycket på stora ytor är det extra  vackert.
 
Jag tog några bilder på bäcken.
Den här är jag extra nöjd med. Jag kan inte bestämma mig om den är suddig och dålig eller att den är en bra tagen bild...Svårt..men jag tror den känns rätt okej.
 
 
Dessa två är jag också nöjd med.
Att fota bäckar som rinner eller vatten som rör sig är svårt men får jag till det är jag oftast nöjd med bilderna. Jag tycker att det är en rolig utmaning att hitta detaljerna i det som rör sig som till exempel bubblor, skum med mera.
 
Det var längesedan jag tog med mig kameran ut på en fotostund så jag är glad och nöjd att jag tog mig den tiden idag.
 
God kväll!
 

LÖRDAG OCH SÖNDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår lördag hann vi med mycket!
Vi började dagen med en promenad. Efter vägen såg jag fina vitsippor som jag bara var tvungen att ta en bild på. 
Det är så fint med vårblommor tycker jag.
Vi åkte sedan ut till Birsta för att veckohandla och handla virke till en buske. Det är en björnbärsbuske som vi trodde skulle bli samma form som en buske men det fick vi lära oss i veckan att den får långa grenar och behöver ha något att klättra på. Så därför byggde vi en egen typ sv spaljé. Nu har jag inte tagit någon bild på det men det blev i alla fall väldigt bra.
 
Vi fortsatte sedan med krattning och fixande ute. S städade garaget och jag rensade buskar och gjorde fint där.
 
På kvällen var vi bjudna på grillning.
Det var våra härliga grannar som bjöd oss på en mysig middag med hamburgare, majskolvar och korv och en massa goda tillbehör. Jag gjorde egen hamburgedressing att ta med och den blev riktigt god. 
De har en bordsgrill som är bra och trevlig att ha på bordet. Man liksom grillar sin egen hamburgare samtidigt som man umgås. Annars vid vanlig grill är det ju en som står där och grillar och kanske hamnar lite på sidan av sällskapet en stund. 
Det bästa av allt var att vi kunde sitta ute ända till kl 20 innan solen försvann och det blev för kallt. Då förflyttade vi oss in och såg på film.
 
Jag var lite bekväm nu och tog instagrambilden men jag gillar den:)
 
Idag söndag har vi också fått en del gjort.
Vi tog hand om alla krattade högar från igår och krattade även på utsidan av staketet. 
Sedan gjorde vi oss klara för att åka till Stefans föräldrar där vi var bjudna på hamburgelunch. Det var riktigt varmt ute så vi njöt av det och åt god lunch på deras inglasade altan. 
Till efterrätt blev det glass och jordgubbar, så gott var det.
 
När vi kom hem gick vi över och småpratade lite med grannarna och sedan målade vi golvlisterna till bäbisens rum. 
Vi åkte sedan till sidsjön på en promenad. Stefan gick ett varv och jag ett halvt. 
 
När vi kom hem lagade vi god tacos som avslutning på en underbar helg. 
Vi har hunnit med så mycket ute och andra smågrejer som städning av garage och lite fixande i bäbisens rum. 
Vi har umgåtts med goda vänner och grannar och haft det mysigt på kvällarna. Så sammanfattningsvis har vi haft en bra helg!
 
God kväll!

UTFLYKT!

Allmänt  /  1  Kommentarer

I fredags blev det picknick!
Jag och en god vän tog med oss mackor, melon och vindruvor och åkte in till hamnen där vi njöt av solen och värmen och pratade om allt möjligt. Det var en trevlig stund som vi avslutade med en var sin glass på stan.

Tack för sällskapet!

Vad resten av helgen bestått av skriver jag om senare.

Ha en trevlig dag!


UTEDAG!

Allmänt  /  0  Kommentarer
VIken solig och härlig dag vi hade igår!
Vi var ute och fixade från 9.30 och nästan hela dagen. 
Vi började med att ta ut golvet på balkongen som vi först tvättade och sedan oljade. Det blev väldigt fint.
 
Sedan var det dags för altanen.
Vi tömde den på alla möbler och annat som vi förvarat där när vi fixat med bebisens rum. Det har legat en garderob där som vi tog i sär och sparade gavlar och hyllplan för att göra hyllor till förrådet av i sommar. 
Jag spolade rent alla stolarna och S spolade altanen. 
 
Vi gjorde lunch ute.
Vi gjorde det enkelt och grillade korv. Det var härligt att njuta en stund av solen och värmen mitt i allt fixande.
 
S tog sedan och röjde vid buskarna mot grannen som länge har behövt en rensning. Jag rensade och gjorde snyggt runt några buskar och rensade jordgubbslandet.
 
När alla möbler till altanen torkat och golvet till balkongen likaså bar vi upp alla fina smågrejer som vi brukar ha på där så som krukor, lyktor, duk mm och så ställde vi i ordning allt. 
 
Mellan allt fixande pratade vi med grannar som var ute och fixade eller njöt av solen och S hjälpte våra bästa grannar att fixa med motorsågen medan Ö klättrade upp i trädet för att såga grenar. Det är så trevligt att kunna umgås och prata när man är ute en hel dag som igår. Vi har verkligen bra grannar åt alla håll och kanter.
 
Vi gjorde mycket igår även om jag tog det väldigt lugnt och inte lyfte tunga saker och ansträngde mig långa stunder då jag hela tiden behöver tänka på den lilla bebis som jag har i magen.  Jag hittade bra ställningar för kroppen att sitta i gräset och när jag rensade jordgubbslandet. Istället för att stå böjd satte jag mig på en stol. Man får hitta små knep så att det känns bra.
 
Vi avslutade dagen med att åka på tippen och tömma släpvagnen på allt som blivit när vi sågat träden och krattat gården. 
 
kl 20 gjorde vi kväll och slappade i soffan. 
 
Jag är ledig idag och ska åka in till stan och ha picknick med en god vän.
 
 
God morgon!
 
 
 
 

VALBORG!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår hade vi en härlig och lugn dag!
Vi krattade på förmiddagen. S föräldrar skulle till vårmässan så vi följde med dom dit en sväng. 
När vi kom hem fixade vi lunch som vi åt ute i solen. 
 
Vi fortsatte sedan med krattningen och tog upp högar som vi lastade direkt på släpvagnen. 
Vi gjorde i ordning grillen för kvällen.
Det blev en stunds vila på eftermiddagen innan vi började med årets första grillmiddag. Fläskkarrè, kyckling, potatis och vitlöksbröd la vi på grillen. Vitlöksbrödet tänkte vi först värma i ugnen men kom på att det även borde fungera att lägga det på grillen och det blev riktigt bra.
 
Allt smakade mycket gott! Att grilla potatis i folie är så enkelt. Vi köpte färdigtvättad potatis som vi bara skar i bitar och lade det i folie med smör och salt och peppar. Det blir så himla gott!!
 
Vi åkte sedan till Klockarberget.
Där brukar det ha trevligt valborgsfirande med lotteri, körsång och brasa. Det var mycket folk där när vi kom dit. 
Jag träffade några som jag kände. 
De tände brasan men det var väldigt dålig fyr på den från början. Det tog lång tid innan den började brinna ordentligt, så som en majbrasa ska brinna. 
 
Vi åkte sedan till brasan vid Mjösund. Den var det lite mer fart på. 
 
När vi kom hem såg vi på film och lyxade med efterrätt.
Att göra efterrätt i glas tycker jag är extra festligt. Den här har vi gjort förut och är så god. Den består av vaniljkräm, digestivekex, blåbär, hallon som toppades med hackad choklad. Vaniljkrämen gjorde jag på vispad grädde och vaniljkesella. Jag gjorde den på känn utan att måtta och det blev bra. Jag brukar vilja gå efter recept men hittade det inte. 
 
Så vi hade en härlig, lugn och mysig valborg!
 
God morgon!