En dag för Cesar!

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Utflyktsdag.
 Vardagarna rullar på med jobb och förskola och då känns det extra mysigt och viktigt att ibland göra något extra för Cesar när helgen kommer.
Igår gjorde vi därför saker bara för honom.
Utflyktsmålet var Hudiksvall. Vi ville att Cesar skulle få prova att åka tåg för första gången. Därför bokade vi biljetter och åkte med X2000.
När vi berättade för honom kvällen innan att han skulle få åka tåg var det med lite blandad förtjusning. Men när vi packade ryggsäcken med lite kex och Festis och Bibbi på morgonen tyckte han det skulle bli spännande. 
När vi kom till tågstationen var han nyfiken och förväntansfull. 
Tågresan tog ca 50 minuter.  Han var väldigt duktig på att sitta still och det var mycket att titta på. När tåget svängde sa han att han kommer ramla av:)

Cesars farmor och farfar följde med. Farfar körde bilen ner så att vi inte behövde passa någon tågtid när vi skulle åka hem.
När vi kom fram letade vi upp ett ställe att äta lunch på. Cesar åt pannkaka med sylt och grädde.
Sedan sov Cesar en stund och då kollade vi runt i affärer. 

(null)
Mulle Meck.
När Cesar vaknade gick vi på Mulle Meck. Där fanns det mycket roligt. Han hamrade och spikade, åkte flygplan och rutchkana. 
Det som han tyckte var mest roligt var den gula bilen som man kunde köra, tanka och öppna huven och bagaget på. 
Cesar hade verkligen superroligt där!
Det blev ett besök på Dollarstore och Albert och Herbert innan vi åkte hemåt.

(null)
Tacos.
Vi hade förberett en tacomiddag. Så det behövdes bara skäras lite grönsaker och dukas när vi kom hem. Cesar åt mycket. Han brukar inte göra det när vi äter tacos men han var nog hungrig efter den roliga dagen.

(null)
Popcorn.
I tisdags när vi var på Pinchos med mamma så tyckte Cesar det var gott med popcorn. Det får man alltid där när man får sitt bord. 
Sedan dess har han pratat om att han vill ha det. 
Så igår tyckte vi det var passande som avslutning på en rolig dag och så var det ju lördag.

Sammanfattningsvis hade vi en väldigt bra dag och Cesar var också så nöjd!

God morgon!

Nytt till Cesar

Allmänt  /  1  Kommentarer
(null)
Vårskor.
Snart kan vi lägga undan Cesars vinterskor. Då är det bra att redan nu ladda upp med lite fina vårskor.
De skor han hade i höstas är för små. De växer ju mycket om fötterna. Så igår när vi åkte till Härnösand svängde vi in på Skokanonen i Birsta. Där har de alltid ta 3 betala för 2. Cesar valde dom röda:). 
Stövlar har han men de ingick också i erbjudandet. Därför blev det ett par till. 

(null)
Lindex.
Jag trodde de hade Lindex i Härnösand men det visade sig att de hade stängt för gott. Jag hade nämligen fått sms om att de också hade ta 3 betala för 2 på barnavdelningen.
Så på vägen hem stannade vi till på Birsta City. Han behövde nya badbyxor och även galonhandskar. Så därför var erbjudandet perfekt. Så badbyxorna fick vi på köpet. Man får den billigaste gratis.

Så det blev många bra inköp igår till vår älskade Cesar.


God morgon!

Technichus

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Utflykt.
Idag har vi varit på Technichus i Härnösand. Vi ville göra något extra roligt för Cesar. De har just nu en Alfons Åberg utställning med bland annat hans helikopter. Det blev snabbt en favorit:).
Det var flera andra saker som han tyckte var roligt, magisk sand, flytta stenar, Lasse-Majas cirkustält med mera. 
Vi hade en mysig eftermiddag. Cesar uppskattade verkligen Alfons. 
När vi kände oss nöjda åkte vi till Dollarstore och sedan rullade vi hemåt. Vi stannade till hos syrran en sväng och på Lindex på Birsta. De hade 3 för 2 på barnavdelningen. Så vi passade på att handla galonhandskar och badbyxor. 

Så det har varit en mysig och trevlig lördag. 

God kväll!

Soluppgång

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Morgonpromenad.
I morse gick jag en promenad. Jag gick hemifrån ca 05.22 och var hemma ca 6.20. 
Jag gick utefter vattnet och precis när jag tittade ut mot havet gick solen upp. Det var väldigt vackert. 

I övrigt den här veckan inleddes den med två dagars vab för mig. Cesar fick hög feber i söndags och hade feber även på tisdagen. 
Nu är han frisk förutom lite snorig näsa. 

Nu är det helg!

God kväll!

Fredagslyx

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Nu är det helg.
Det har varit en lång vecka men nu är det äntligen helg. 
Efter en god middag med potatisgratäng, kött och pepparsås avslutade jag dagen med ett händigt varmt bad. 
Jag använder body butter från Body shop dagligen och här om dagen öppnade jag en ny med doften satsumas. Den luktar verkligen fräscht. 

Vi har några trevligheter planerat i helgen. Så det blir bra.


God kväll!

Nytt i sängen

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Rent och fräscht.
Idag åkte mamma och jag till Ikea och köpte lite nytt till Cesars säng. Jag köpte täcke, kudde, påslakan, lakan och madrasskydd. Så nu har han dubbelt av allt. Det kan vara bra nu när han själv vill försöka bli torr på natten. 

Babblarna hänger fortfarande med. Nu har han allihopa. Favoriterna är just nu Bibbi, Diddi och Baba. 

God kväll!

Solig lördag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Nolbybacken.
Igår var det kval till USM i Nolbybacken som Stefans systerdotter Astrid deltog i. Vi åkte dit vid 9-tiden. Just då stod liftarna stilla. Det var ett jordfel som behövdes fixas. Så starten blev lite förenad.

Vädret var underbart. Cesar åkte snowracer och lekte och hade roligt. Vi hade inte tagit med någon vagn till Cesar. Så Stefan åkte hem med honom när han skulle äta och sova. Jag ville vara kvar ute och njuta av solen. De kom sedan tillbaks. Då kollade vi på Astrids första åk i andra tävlingen  innan vi åkte hemåt.

(null)
Ett varmt bad.
Jag njöt av ett varmt bad igår kväll. Jag tog med mig nyaste Amelia, tände ljus och lyssnade  lugn musik. Det var skönt efter många timmar ute.

God morgon!

Legobygge

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Helgens aktivitet.
I fredags när jag slutade tidigt åkte jag och Cesar hem och byggde lego. Han har inte varit så intresserad av att bygga med det. 
Nu har lådan varit framme hela helgen. Så varje stund igår som vi var hemma byggde han höga torn med flagga och en lök uppepå:)

Vi får se vad han bygger idag:)

God morgon!

Spa och Pinchos

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
Vida vyer.
Igår hade jag och en kompis en heldag. Vi var på spa Vida vyer på hotell södra berget. Det var riktigt härligt att få njuta av lugnet, varma pooler, mycket prat och härlig utsikt. 

(null)
Pinchos. 
Vi bokade bord på Pinchos. Jag gillar verkligen deras koncept med goda tapasrätter. Jag tog in fyra rätter. Langos, fisch and chips, plankstek och crispy chicken. Det blev även en liten efterrätt, melonsorbet. 

Vi hade en väldigt mysig och trevlig dag! 

God morgon!

Tårtor

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)
50-års fest.
Igår hade vi en överrasknings fest för en kollega som nyligen fyllt 50 år. Jag bakade två tårtor. Det är samma botten i båda, citronsmak. Hon tycker om sommaren och därför gjorde jag en sommartårta.
(null)
Choklad,
Hon tycker även om choklad och det blev därför en med mycket choklad, 
Bottnarna gjorde jag i torsdags. Jag hade aldrig gjort botten förut men det blev riktigt bra. Det kommer jag garanterat göra fler gånger. 
Tårtorna blev väldigt uppskattade.

God morgon!