STAKETET STEG FÖR STEG!

 
Här kommer bilder på vårt projekt steg för steg!
Dessa kryptallar har haft funktionen som ett insyn- och väderskydd. Vi har varit nöjd med häcken men i våras kände vi att de började bli så stora och yviga och de var svåra att hålla snygga.
Så i maj bestämde vi oss för att ta bort dom. 
 
Det gick smidigt att såga bort alla stora grenar och mycket ris blev det som skulle köras till tippen.
När grenar var borta vart så det så tomt men så luftigt och öppet.
Första steget med att börja bygga var att få till en mur runt grunden som ramar in hela parkeringen. Det krävdes mycket funderingar om hur vi ville ha det och hur alla slipers skulle passa ihop.
 
Nästa steg och egentligen det slitsammaste jobbet som jag inte har någon bild på var att få bort alla rötter. Vi hade en plan att hyra in en grävare för att få bort allt. Men det drog ut på tiden och Stefan gav  sig in på att få bort dom själv och det lyckades vi bra med.
 
 
 
Nästa steg var att gräva ur och sätta ner plintar. Det var också ett tidskrävande jobb för att få alla plintar att sitta exakt rakt och vara på rätt ställe och bli riktigt raka. 
En lastbil körde hem det grus vi behövde för att få till en så stabil och bra markgrund som möjligt. 
Vi hyrde in en vibratorpadda för att platta till allt grus. 
 
Ett stort lass vanligt grus till grusgången och parkeringen kördes hem. Vi passade på att fylla på hela grusgången när vi ändå behövde ha till den nya delen. Det behövs fyllas på ungefär vartannat år. Det blir tillplattat när man kör upp och ner och det åker ut mot kanterna. 
Så vi skottade grus i flera dagar kändes det som. 
Men när allt var utkrattat kändes det så fint. Att stå och se ut över den långa, härliga grusgången som vi har med då nykrattat grus var en härlig känsla!
 
Vi bestämde oss tidigt för att vi skulle måla alla plankor själv och vi hade en idè hur vi ville ha själva staketet. När vi ritat upp och insåg hur mycket det bliev att måla så kändes det lite mycket jobb, men vi visste också att det skulle bli så bra så det var bara att köra.
200 löpmeter plankor blev det som skulle först skulle grundmålas, sedan målas två gånger. Vi gjorde iordning i garaget så att vi kunde stå där och måla och lägga alla plankor på tork.
Många kvällar blev det med målning och både pappa och Stefans pappa var här och hjäpte oss att måla.
Därefter skulle allt börja skruvas upp och då fick vi väldigt bra hjälp en dag. 
 
 
 
 
 

Så här blev resultatet av vårt mycket fina staket!
 
 
Så här ser det ut med belysning. Planen att ha belysning har hela tiden funnits för det skulle göra det hela så mycket finare. 
 
Detta projekt har tagit väldigt lång tid och alla moment har varit tidskrävande. Det är Stefan som jobbat mest med det och jag är så stolt över honom och all tid han har lagt på att få det här klart. 
 
Vi är så nöjda med slutresultatet!
 
Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt oss på ett eller annat sätt under arbetets gång med bygget, utlåning av grejer, grävning och målning och att bygga upp staketet. Tack säger vi!
 
God kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jerre

Tack för fin inspiration. Smart lösning med belysningen

2016-08-23 / 23:42:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback