NYÅRSMENY

Vi gjorde en supergod 3 rättersmiddag på nyårsafton.
Så här såg den ut:



Förrätt.
Bakad potatis med hemmagjord kycklingröra. Den innehöll kyckling, purjolök, paprika, matyougurt, majonnäs, vitpeppar, salt och curry. Den garnerades med gurkhalvmånar.


Varmrätt.
Ugnstekt fläskfilè och potatisgratäng, sallad, brieost, vitlökssmör och baugette. Marinaden till köttet gjorde vi själva. Den innehöll matolja, honung, vitlök, salt och samba oelek.


Såser.
Till varmrätten hade vi tre olika såser, creme pepper, bearnaisesås och chili bearnaise. Vi hällde såserna i varsin fyrkantig skål så vi båda fick tre skålar var så att vi kunde doppa och ta som vi vill själva.
Detta blev lite exta lyx i dukningen så här på självaste nyårsafton.


Efterätt.
Glass med chokladsås och rån. Jag toppade min med hallon, strössel och silverkulor.

Vi är supernöjda med hela middagen. Vi lyckades bra med all maten och allt blev perfekt och fantastiskt gott! Vi dukade lite extra fint med stearinljus som vi aldrig ställer fram annars. Vi dukade för förrätt och varmrätt så att tallrikar och alla besticken låg prydigt på bordet när vi började äta. Extra fina glas hade vi och de små skålarna till såserna i varmrätten gjorde rätten extra lyxig och fin.

Vid 21.30 gjorde vi oss klara för att åka in till casinot. Jag använde mitt nya smink och blev supernöjd med det och den sminkning jag gjorde.
Det var mycket folk på casinot och vi hade det supertrevligt. Till tolvslaget gick vi till hamnen och kollade på nyårsraketerna som alltid har där. Det var väldigt mycket folk som tog sig dit och skulle beskåda detta fantastiska fyrverkeri!! Det är verkligen supervackert och enorma raketer som skjuts.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback