Chicken tikka masala


En ny rätt provade vi idag. Vi har ätit rätten på en indisk restaurang här i stan. Nu ramlade vi över receptet av en slump i ett reklamblad och var bara tvungen att prova. Gott blev det och super enkelt att göra.
Här är receptet:

4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfa
600 g kycklingbröstfilè
1 msk smör eller margarin
salt
1 msk riven ingefära
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyougurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här:
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Skär kycklingen i grova bitar. Bryn kyckling, lök och vitlök i matfettet i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.
  3. Tillsätt krossade tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.
  5. Servera med ris eller annat gryn.
Smaklig måltid!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback