Åstön


Idag har det varit en härlig senhöst dag!
Vi hade planerat en utflykt till Åstön för att gå på skattjakt. Det härliga, soliga vädret passade perfekt.
Den första skatten vi letade låg vid Holmö Brygga. Jag har varit där förut och ätit på restaurangen som finns där. När vi kom dit satt det två svanar på en brygga bredvid där vi stog. Skatten hittade snabbt. Så vi tittade ut över vattnet en stund innan vi for vidare till skatt nummer 2.

Nummer 2 låg vid en bro där och från bron hade vi den här vackra utsikten. Vi fick leta en lång stund innan vi hittade den. Men till slut så. Den hade ramlat ner från den plats där vi tror den skulle ligga. Därför stämde det inte riktigt med kordinaterna.
 
Skatt nummer 3 låg vid det gamla militärområdet. Där vi parkerade bilen fanns en skylt där det varnades för att det kanske kunde finnas gamla aminutioner kvar. Men vi såg som tur var inga:) Vi fick gå 1 km innan vi hittade skatten. Den låg nära den här fyren. Även där var det fin utsikt.
 
Skatt nummer 4 låg vid Åstöns naturreservat. Det var ett fint område med kapell, cafè och fina klippor. Skatten låg vid klipporna i en stor stock. Den fick vi leta ganska länge innan vi hittade den. Jag ville ju inte gå därifrån utan att hitta den då vi hittat alla andra vi letat efter denna dag. För detta blev även den sista för dagen och då ville jag åka hem med full pott:) Här passade vi även på att packa upp vårat fika och avnjuta det i det vackra vädret.
Så detta blev en bra skattjakt med bra resultat då vi hittade alla fyra. De var i för sig inte så svåra men det är alltid roligare när man hittar dom man letar efter. Vi var ute i fyra timmar, härligt!

När vi kom hem blev det en varm dusch, en vilostund och sedan drog vi igång middagsprojektet för idag, hemmagjord pizza med hemmagjord pizzadeg. Vi har köpt färdigt pizzakit tidigare men nu ville vi prova detta och det blev supergott!


Så vi har haft en bra och mysig dag. Vi kommer avsluta dagen med att se nyaste Wallander filmen och tända massor av ljus.
Så helgen sammanfattar jag som ganska lugn men jag har ändå hunnit med mycket i bra och lugn takt. Nu väntas en nya vecka med jobb och träning och lite annat.

Gok kväll!

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback