Marie&Stefans hem

Sovrum
  
              

Stefan har många fiffiga ideèr. Bilden uppe till vänster är trapp avsatsen han har byggt så att vi kan ta oss upp i sängen på ett smidigt sätt eftersom sängen är 80 cm hög. När vi inte använder den fäller vi upp den mot väggen med hjälp av gångjärn som vi har fäst ihop delarna med.

Under sängen har vi två byråer som ni ser på bilden till höger. Det är väldigt praktiskt och tar ingen plats. Bakom byråerna har vi gjort vårat eget förråd och det är ett mycket stort och bra utrymme som utnyttjas där under sängen.

Det största projektet i sovrummet är denna fina sänggavel som vi gjort själva. Vi köpte en spånskiva. På den limmade vi denna mycket fina tapet. Runt hela har vi svarta lister och på den översta kanten har vi en svart tavelhylla från Ikea där vi kan lägga smågrejer. Jag gillar motivet jättemycket:)
På den vänstra bilden kan ni även se en del av den konstruktion som vi gjorde att ha sängarna på. Vi skruvade fast tre plankor på varje vägg på kortsidorna av sängarna. Sedan la vi en överliggare på dom. Det blev otroligt stabilt.


Rum
 

Den här hörnan blev bra. Den fina stora lampan gör sig jättebra där. Bakom draperiet har vi ett utrymme som vi inte använder så ofta. Så draperiet blev en bra avskiljare för det.
Den vita hyllan gillar vi mycket. Den är fin med de vita korgarna till. Den står bredvid tv:n där den gör sig bra.


    

Vi har två vita garderober som är 1 meter bred som vi har satt ihop med ryggarna mot varandra. Det som är bra med dessa är att man köper stommen. Sedan inreder man dom precis som man vill. Den ena har vi enbart hyllplan i och den andra har Stefan sina kläder i.
Jag samlar på porslinsdockor och jag har ca 40 stycken. Jag tycker dom är så fina. Så vitrinskåpet är fullt. Det gjorde sig jätte bra där framför garderoberna.



De här fina tavlorna tog Stefan med sig från sin lägenhet. De sitter ovanför soffan. Det vart fint mot våran vita Ektorp soffa.

Kram


Helena

Gillar verkligen det nya utseendet på bloggen:)!

Och erat nya hem ser verkligen toppen ut! Sänggaveln blev toppenbra!

Något som jag blev kär i var de supersöta tavlorna från Stefan! Vart har han köpt dom?! De liknar några mindre som jag redan har.

2009-07-19 / 19:54:12
Eva

Den nya logga blev jättebra.

den nya sängen / svart/ vitt /rosa. SNYGGT

2009-07-19 / 22:03:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback