Huvudmålet Göteborg, måndag-torsdag

I måndags, 3 augusti anlände vi till vårat huvudmål för resan, nämligen Göteborg!
På vägen åkte vi förbi Ikea som låg utanför stan. Där stannade vi till och köpte lite grejer hem, skohylla, sänglampor och lite annat smått och gott.
Stefans kusin hade ordnat en lägenhet åt oss som vi bodde under våran vistelse i stan. Så vi träffade henne och hennes kille för det var genom hans jobb som lägenheten hade ordnats.
När vi fixat nycklarna och installerat oss i lägenheten åkte vi till en köpcentrum. Det var så dåligt väder den dagen så vi var inte så sugen på att göra så mycket annat.
Stefans kusin tipsade om Linnègatan, en gata fylld med bra restauranger. Så på kvällen gjorde vi oss i ordning och gick till den gatan. Det var inte långt från lägenheten.
Vi hittade en trevlig och bra restaurang. Vi beställde likadan mat, oxfilè med klyftpotatis och grönpepparsås. Det var så otroligt gott. Varken jag eller Stefan har ätit så god mat ute på restaurang tidigare. Vi njöt av varenda tugga.

                                            

På tisdagen var ännu en dag med mycket regn. Vi hade bestämt att vi skulle gå på stan och i Nordstan, stort köpcentrum. Så det gjorde vi. Det är roligt att se lite andra affärer än här hemma.
Den dagen åt vi lunch på Avenyn vilket också var en bra stäle med bra mat.
När vi kom hem och hade vilat oss en stund åkte vi till en båthamn en bit bort. Den var väldigt stor med jättemycket båtar.

                                  

På onsdagen var det kanonväder. Då hade vi planerat att vi skulle gå i Slottskogen, en jättefin och stor park i Göteborg. Vi köpte med oss lunch från Subway och gick till parken. Vi promenerade runt och tittade på de fina djuren de hade.
 
De hade pingviner och sälar och lite olika sorters fåglar. Vi tittade en lång stund på pingvinerna. De var väldigt snabba i vattnet. De simmar hur fort som helst. Jag tycker det är fina djur, med sin frack och sin mysiga gångstil:)

                      
Jag hoppade runt på några stenar i vatten:)

 
                        

Den översta bilden till vänster är tagen där vi satt på filten och åt våran lunch. Där låg vi i ca 2 timmar och njöt av solen och vilade oss. Det var så härligt och skönt att bara ligga och att göra ingenting.
Jag har varit i Slottsskogen förut så jag visste att det var fint där. Stefan hade aldrig varit där. Han tyckte också det var en underbara park.
På kvällen åkte vi in till stan och åt på restaurang på Avenyn. Därefter åkte vi till nöjesparken Liseberg!
Ingen av oss är särskilt mycket för att åka karuseller vilket tror jag var bra för det var 40-50 minuters kö till flera av dom.
Vi roade oss istället med att spela på olika vinsthjul.
Vi spelade bland annat på ett hjul där man kunde vinna twist-godis, små eller stora påsar. Man valde ett nummer för 5 kronor. Första och andra försöket vann vi inget på. Jag spelade en tredje gång. Då spelade jag på nummer 18. Vilket nummer tror ni det stannade på?:) Jo nummer 18! Dessutom var det stjärnvinst! Så jag/vi vann 2 kg twist!

                                      

Vi vann även 2 kg toblerone på ett hjul:) Så detta fick på kånka och bära på resten av kvällen.
Liseberg är en bra nöjespark med många roliga åk atraktioner.
Vi lämnade parken vid 21.00. Då kände vi oss nöjda för denna gång och vi hade väldigt ont i fötterna efter allt gående i alla dagar under resan. Så vi åkte till lägenheten och vilade våra stackars fötter.
Dagen efter var det dags för hemfärd. Vi packade våra saker och städade ur lägenheten. Vi åkte sedan och hälsade på Stefans kusin som hade ordnat lägenheten åt oss.
På vägen hem mot Sundsvall stannade vi till hos min farmor och farfar i Örebro. De har ett superfint sommarställe en bit utanför stan. De har tomten precis vid vattnet. Så utsikten är enorm ut mot vattnet och det gjorde det inte sämre den dagen då  det var 20-25 grader varmt och solsken.
När vi lämnade Örebro åkte vi upp mot Sundsvall. Vi gjorde några stopp efter vägen. Det var skönt att komma hem, borta bra men hemma bäst.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback