JULAFTON 2017

 
Igår var det en spännande dag för Cesar.
Förra julafton var han 6 månader och inte så medveten. 
Därför blev det en stor dag igår för oss alla tre.
Tomten hade varit här på natten och lagt en julklapp i granen till Cesar. Klappen innehöll ett djurpussel.
 
Vi åkte pulka på förmiddagen.
Vi gick en promenad upp till Stefans syster med ett julkort och sedan gick vi till pulkbacken vid skidstadion. Han tyckte det var kul att åka själv i backen. Pulkan har inte så mycket glid och han fick bara åka en liten bit själv. Lyckan var total:)
 
Vi åt en god jullunch här hemma.
Den bestod bland annat av skinka, sill, potatis, rödbetssallad, lax, köttbullar och korv. 
Cesar sov sedan 3 timmar ute i vagnen. Vi väckte honom 14.10 så att vi kunde göra oss klara för att fira jul hos Stefans syster.
 
Vid kl 14.15  åkte vi dit.
Vi var totalt 11 vuxa och 4 barn. 
Julbordet höll på att förberedas och under tiden såg vi på Kalle Anka. Det är en tradition för mig att se det och en tradition som jag gärna förmedlar till Cesar. Han tittade en liten stund. Det var sedan mer spänande att se vad som hände i köket:)
 
Ett väldigt gott julbord dukades upp.
Var och en blev tilldelad att ta med sig något till julbordet. Det var mycket gott. Julskinka, leverpastej, sill, korv, ägg, Jansson, revbenspjäll, köttbullar, potatis, kalvsylta, rödbetssallad, ostar, kex och mycket annat gott.
 
Tomten gick plötsigt utanför fönstret.
Alla fyra barnen tittade ut. Cesar tyckte det var spännande. Efter att tomten knackat på rutorna på våran bil och på garageporten så kom han till slut in. 
Cesar lyssnade nyfiket när han kom in i hallen. Både jag och Stefan trodde att han skulle bli rädd men när tomten kom in där vi satt så tittade han nyfket på tomten. 
Tomten hade tagit Cesars sko på sin käpp. Det tyckte Cesar var konstigt och vill ha sin sko. Tomten frågade vems sko det var. Då sa Astrid till Cesar att räcka upp handen och det gjorde han, go unge:) Han vågade inte gå gram och hämta skon...
 
...men när tomten delade ut julklapparna så gick han helt själv fram till tomten och hämtade paketet! 
 Att vara 1,5 år och våga gå fram till tomten helt själv och inte alls vara rädd för honom en endaste liten stund, det gjorde mig och Stefan så stolta!
 
Cesar hade fullt upp att öppna alla julklapparna,..
 
...små och stora paket kom tomten med. 
Han fick kläder. trummor, lego, snowracer, Bobo i babblarna, verktyg mm. 
Det var en stor lycka att se hur roligt han tyckte det var att slita upp papper och snören och att få se hans glädje när han såg allt han fick. 
 
Efter att tomten gått var det dags för dessert.
 
Jag tog med mig detta godisfat med dammsugare, kola, chokladtryffel med nötter, chokladbollar, hallon-och lakritsfudge, saffransfudge och hallontryffel med vit choklad.
 
Vi spelade även julklappsspelet men både jag och Stefan blev utan paket den här gången.
 
Tack allihopa för att mycket trevligt och mysigt julfirande!
 
 
God fortsättning!
 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback