GROVSTÄDNING!

Igår gjorde vi grovstädning i vissa utrymmen.
Vi drog fram spisen och gjorde rent bakom och under den. Även runtom spisen och ugnen fick sig en genomgång. Vi är rätt så bra på att göra ren ugnen regelbundet. Vi lagar mycket mat i den och då är det bra att försöka hålla efter så sitter ju inte smutsen så hårt när vi gör ren den. 
Ett tips som jag gärna dela med mig av som Stefan brukar göra är att plocka bort vreden till plattorna och lägga dom i blöt. Vi tycker det kan vara svårt att få de riktigt rena när de sitter kvar på sin plats. Så de fick ligga i blöt med diskmedel och de blev skinande rena.
 
Utrymmet under diskbänken behövdes också städas. 
Det är här vi förvarar sopkärlen. Vi har en vanlig och en för matavfall. Det är en behållare med papperspåse där vi sorterar alla matrester. Den slängs sedan i en särskild tunna. Vi tog bort listen under och gjorde rent. Stefan fixade en träskiva som han satte framför rören och dosan till disksmaskinen som syns på bilden. Det blev snyggare och skräp undviks att hamna långt in. Han är så fiffig med sina idèer.
 
Även sovrummet städades ordentligt. Sängarna drogs fram och vi torkade uppepå garderoberna och vid utrymmen som ibland glöms bort. 
Vi slog till på lite inköp till sovrummet i går men det återkommer jag med.
 
Vi har varit skickliga på att göra grovstädning sedan vi flyttade in i huset för snart 4 år sedan. Vi har innan vi åker på sommarsemester gjort en ordentlig städning i skåp, lådor och liknande utrymmen. 
 
Idag blir en mysig dag.
 
God morgon!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback