SÖDRA ÖLAND

 
Södra Öland.
När vi kom till Kalmar i måndags och campingen där så packade vi ur bilen på lite grejer och sedan åkte vi ut på Öland och åkte runt södra delen av ön. När vi kom dit så åkte vi in till turistbyrån där vi hämtade några kartor på ön. Jag hade även hört talas om en keramikfabrik där i närheten som jag vill besöka. Där köpte vi en mjökkanna (bild kommer senare) och de hade även väldigt mycket annat fint. Sedan började vi åka runt ön.
 
Väderkvarnar överrallt!
Vi åkte många mil den dagen och överallt på ön fanns dessa väderkvarnar. På ett ställe stannade vi och tog en bensträckare  och då passade vi på att fota lite också. Det vi konstaterade under den dagen var att Öland är väldigt platt!
 
Ölands södra udde!
Vi åkte så långt söderut man kunde komma på ön. Där finns fyren Långe Jan. Vi löste in oss och gick uppför den långa trappan med väldigt många steg utan trappavsats upptill utkiksplatsen. Det var grymt jobbigt att gå upp men när man kom upp och såg utsikten så var det värt allt!
 
 
Det var en fantastisk utsikt däruppe och blåste väldigt mycket gjorde det också. Min kläder och håret blåser åt
alla håll:)
 
När vi åkte tillbaka mot Kalmar såg vi mycket kor efter ölands platta landskap. De låg nära vägen och såg ut att ha det så härligt:).
 
En god lunch blev det på en fin golfrestaurang. Jag åt en god räksallad och det kändes på smaken på räkorna att de var färska. De var väldigt goda.
 
Vi hade en supermysig och bra dag på Södra Öland.
När vi kom tilbaka till campingen tog vi fram grillen och gjorde oss en god grillad middag med gott kött, ris och tillbehör. Bra avslutning på en bra dag!
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback