Kolmården, Lördag

  
                           
Här sov vi våran första natt i tält. Vi fick låna ett bra och vattentätt tält av Stefans morbror. Innan vi åkte hemuifrån slog vi upp det för att se hur allt skulle sitta och vi provade att lägga in madrasser och sov täcken.
Så när vi kom till campingen på Kolmården checkade vi in och sedan letade vi reda på en bra och platt plats att slå upp tältet på. Vi sov bra, ända tills vi upptäckte att det inte var någon luft i min madrass:( Så det var bara att gå ut till bilen mitt i natten och hämta pumpen. Stefan hade köpt en batteri driven pump så det gick på ett ögonblick att blåsa i mera luft:)
                                       
Vi hade även lånat med oss en elektrisk kylväska vilket är en super bra och praktisk grej att ha med sig på semester. Där kunde vi förvara delar av frukosten som vi satt och åt när vi hade tagit ner tältet på morgonen efter.
Därefter hade vi en härlig och mysig dag framför oss på Komårdens Djurpark!

Jag har varit där en gång tidigare men då var jag så liten så jag minns inte så mycket.
Det är en helt fantastisk djurpark med så mycket fina djur av alla dess slag. Här kommer jag visa några av alla de fina djurbilder som vi tog under dagen.
 
                            
Aporna var så roliga att titta på. Det var en djurskötare där när vi stog och tittade på dom. Jag frågade henne hur gammal den lilla apan på den nedersta bilden var och den var bara 8 månader. Den var så söt. Aporna satt uppe i trädet och hoppade från gren till gren. Det var en apa som satt och såg helt av slappnad ut och satt och dinglade med benet:)

 
                           
Detta är djur från Savannen. Jag gillar skarpt djuret på nedersta bilden:) Vi har ingen aning om vad det är för djur men så himla söt:)

 
Hungriga djur:)



Här klappar vi en jättegullig get:)

 
 
Tigrarna var otroligt mäktiga att titta på. Jag skulle verkligen inte vilja träffa på en på riktigt nära avstånd!

              
 
                 
De hade uppvisning av delfinerna i Delfinariet. De är duktiga djur och det är otroligt hur bra de tränar delfinerna till allt de gör i vattnet.

 
 
                 
Bland det bästa på djurparken var den guidade bussturen i Safari parken. Där fanns det Lejon, Björnar, Lama djur och så dessa häftiga giraffer. Det var en fin rundtur med bussen. Vi fick åka igenom olika kontinenter där guiden berättade om varje djurart.

 
                     
Vi åt lunch i Bamses Värld. Medan vi satt där och åt dök plötsligt Bamse och lille skutt upp. Alla barn som ville fick komma fram och krama om dom båda. Det var väldigt populärt:)

Vi hade en underbar dag  i parken!

Kram

Helena

Härliga bilder från Kolmården:) Men roligast var nog ang din lufmadrass, skrattade verkligen gott!!

2009-08-08 / 22:02:57
Anonym

Djuret du inte vet vad det är. det är en Tapir!

2009-08-09 / 21:39:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback