Skatt jakt!


I natt var vi ute och letade skatter med gps:en. Det är en spännande sysselsättning.  Det kallas för geocaching. Kortfattat går det till så här att personer lägger ut små gömmor med hjälp av gps. Vart dom ligger går att se på en hemsida. Man för sedan över dessa till sin egen gps. Med hjälp av koordinater kan man sedan hitta exakt vart "skatterna" finns. Då är det bara att sätta igång att leta. När man hittat en skriver man datum när man varit där i en loggbok som ligger i gömman.

Jag har varit med och tagit 105 stycken totalt. De flesta har jag tagit här i trakterna. Men vi har också gjort utflykter till Hudik och Härnösand och haft med oss gps:en på semester och så.
Det som jag tycker är roligt med att leta är att folk lägger ut skatterna på alla möjliga konstiga ställen. Vi har klättrat på lyckstolpar och i berg och vi har varit ute på nätterna ibland och letat. Det gjorde vi i natt. Vi letade tre men hittade bara en. Att leta "skatter" är ett perfekt sätt att komma ut på en utflykt, kanske ta med lite fika och stanna till vid en fin plats som här på bilden!

Kram



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback